“Ak Parti, Uluslararası Emperyalizmin Koçbaşı”

HDK’nin Didim’de düzenlediği etkinliğe katılan Kürkçü “Ak Parti, uluslararası emperyalizmin koçbaşıdır. Görevimiz yerel seçimde AK Parti’yi yenilgiye uğratmak” dedi.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) buluşması Aydın’ın Didim İlçesi’nde gerçekleşti. Didim Şehir Stadı’ndaki buluşmaya BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü konuşmacı olarak katıldı. Konuşmasına Gaziantep’te düzenlenen bombalı saldırıda hayatını yitirenleri anarak başlayan Kürkçü, “Arkamızda kanlı bir saldırıyı bırakarak bir aradayız. Hem kaybettiklerimizin yasını tutmak, hem de yasa boğulmadan hayata tutunmak için buradayız” dedi. Kardeşlik, barış ve özgürlüğe giden yolu görmek için büyülere, tılsımlara dualara gerek olmadığını belirten Kürkçü, 34 hemşehrisini TSK’nin bombardımanında kaybeden Uluderelilerin kaza geçiren askerlere yardım ederek yol gösterdiklerini, halkların hayatına bakmanın yeterli olacağını savundu.

“AK Parti diktatörlüğü hakimiyetini perçinlemek için gün sayıyor. Ak Parti uluslararası emperyalizmin koçbaşı. Ak Parti, bölgesel egemenlik projesi içinde, komşuların üzerinde hakimiyet kurmak, iç işlerine karışmak, saldırlar düzenlemek, onlara kendi düzenini empoze etmek için büyük bir saldırıya girişmiş, uluslararası kapitalizmin, emperyalizmin ortağı. AK Parti’nin halka karşı saldırılarına göğüs geriyoruz. Görevimiz yan yana gelerek öncelikle yerel seçimde AK Parti’yi yenilgiye uğratmak. Bütün halklara eşit önem vererek, ortak bir yürüyüşün yolunu açmak için buradayız.”

Kürkçü’nün konuşmasının ardından İlkay Akkaya, Suavi ve Ferhat Tunç sevilen şarkı ve türküleri seslendirdi. Serhat Kural Dans ekibi de gösterilerini sergiledi. HDK Oluşumu buluşması sırasında polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü.