Bahçeli’nin Siyaset Tarzı İç Savaştır

Bahçeli’nin sözü ve eylemleri arasındaki tutarsızlığı eleştiren Kürkçü, HDP’ye oy kullanan seçmenin yapabilecekleri en şerefli işi yaptıklarını vurguladı.

ERTUGRUL KURKCU / FOTOGRAF MUHSIN AKGUN

ERTUGRUL KURKCU / FOTOGRAF MUHSIN AKGUN

Kürkçü açıklamasında, “İzmir seçmeninin de Türkiye’nin başka yerlerinde HDP’ye oy kullanan seçmenin de yapabilecekleri en şerefli işi yaptıklarını ve kendi tercihlerini Bahçeli’den bile korkmayarak ortaya koyduklarını biliyorum, bunu hepimiz görüyoruz. Bunu şerefle ilişkilendirerek seçmenlerimize saldıran Bahçeli’nin şerefi ağzına en son alacak kişi olduğunu söylemek isterim. Çünkü Bahçeli, ‘Bir meclis başkanı seçilecekse bu Erdoğan’ın kontrolünde olmayan bir kişi olmalıdır’ demesinin üzerinden daha bir hafta geçmeden Erdoğan’ın kontrolündeki kişiyi meclis başkanı yapmış olan siyasetçidir. Dolayısıyla sözüyle eylemi arasındaki derin tutarsızlık, halkların iradesine yönelik bu açık saygısızlık ortada dururken şimdi de dönüp seçmenlerimize saldırmaktadır. Üstelik bunların yüzde 99’u yoksul insanlar oldukları halde sanki kendisi yoksulların sözcüsüymüş gibi saldırmasını sadece başka bir siyaset tarzından haberdar olmamasına bağlıyorum. Onun haberdar olduğu siyaset tarzı bir iç savaş siyaseti ve dilidir. 1980’lerde bu iç savaş dili belki prim yapıyordu ama günümüzde Bahçeli’nin MHP seçmenini temsil ettiğinden bile çok kuşkuluyum. O nedenle Bahçeli’nin siyaseten intihar ettiğini söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN KOALİSYONUN ALTINI OYDU

Açıklamalarını sürdüren Kürkçü, sona yaklaşılan koalisyon görüşmeleri hakkında ise birçok AK Parti’li ismin koalisyon hükümeti kurmak istediğini belirterek, ”AKP’de bir ikilik var. Davutoğlu ve AKP’li vekillerin önemli bir çoğunluğu koalisyon hükümeti kurmayı ve seçime gitmemeyi istemektedir. Ama Tayyip Erdoğan, Davutoğlu’nu sürekli olarak koalisyon kurdurtmamaya ve kendi kontrolünde bir erken seçime sevk etme peşinde. Bu nedenle koalisyon görüşmelerinin başarısız olacağını düşünüyorum. Aslında biz AKP-CHP koalisyonunun Türkiye’nin büyük kitlelerinin arzularını bir araya getirebilmek için bir imkan olabileceğini düşünmüştük. Buna asla karşı çıkmadık fakat başlattığı savaşla Tayyip Erdoğan, koalisyonun altını oydu. Şu an bir AKP-CHP koalisyon ihtimali görüşmelerin başladığı güne göre çok daha azdır” şeklinde konuştu.