Baraj Tartışmalarına Yanıt

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural’ın HDP’ye yönelik seçim barajı sözlerine Ertuğrul Kürkçü’den, “Bunlar fuzuli tartışmalardır. Zenginin malı züğürdün çenesini yorar” şeklinde cevap geldi.
12144928_889748661074059_6044326727830850198_nBülent Arınç’ın çıktığı bir televizyon kanalında seçim anketi sonucuna yönelik, “276 milletvekili sayısını aşmış durumdayız. Ama 276 bize yetmez. Son 10 günde bu daha da yukarı çıkacak” diyerek, HDP’nin barajını geçmesindeki asıl nedenin Diyarbakır mitinginde meydana gelen patlama olduğunu savunmasına HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü’den sert yanıt geldi.

Kürkçü, MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural’ın “HDP’nin baraj altında kalması demokrasi adına hiçbir kayıp yaratmaz” sözlerine ise; “Bu tartışma tersten de okunabilir. MHP’nin baraj altında kalması ve hiçbir zaman mecliste görülmemesi bir eksiklik yaratmaz” şeklinde karşılık verdi.

“SİYASET HAKKINDA KONUŞMASI YERSİZDİR”

Kürkçü, Arınç’ın seçim anketi açıklaması ve HDP’nin barajı geçmesini Diyarbakır patlamasıyla ilişkilendirmesi karşısında, “Aç tavuk kendisini darı ambarında görür sözü tam da bu gibi durumlar için söylenmiştir. Tek başına hükümet kurma çoğunluğunu çoktan yakaladığını söylemek, olsa olsa kendini avutmakla ilgilidir. Böyle bir gerçek yok, tek gerçek: AKP yaptığı bütün zulme, ikiyüzlülüğe, şiddete, hileye ve yalana rağmen sadece olduğu yerde çakılmadığı daha da geriye gittiğidir. HDP’nin seçimde yüzde 13 oy almasının Diyarbakır katliamına bağlanması kadar saçma bir düşünce bugüne kadar işitmedim. Aslında bu sözün kendisi AKP’nin neden kaybettiğini, HDP’nin neden kazanmakta olduğunun en önemli kanıtıdır. Kürtlerin, AKP’ye duyduğu kızgınlık ve öfkeyi hala anlayamayan ve bunun sebeplerini idrak edemeyen bir insanın hayat hakkında bu kadar cahilane konuşması anlaşılabilirdir. Bu katliam gönlünü HDP’ye vermiş olan seçmenleri birbirine elbette kenetledi ama meselenin AKP’nin, Kürt halkına karşı açtığı savaşla ilgili olduğunu eğer Arınç anlayamıyorsa, bence siyaset hakkında konuşması yersizdir” ifadelerini kullandı.

“BARAJ TARTIŞMALARI FUZULİDİR”

Kürkçü, Vural’ın “HDP’nin baraj altında kalması demokrasi adına hiçbir kayıp yaratmaz” ifadelerine karşılık ise, “Bu tartışma tersten de okunabilir. MHP’nin baraj altında kalması ve hiçbir zaman Meclis’te görülmemesi bir eksiklik yaratmaz. Çünkü AKP, onun yerini çoktan almış durumdadır. MHP’nin varlık nedenini bugün kendisi dahi açıklayamıyor. Demokrasi açısından AKP’nin, MHP’nin yerini almış olması tabii ki kötü bir gelişmedir ama sonuç olarak MHP’nin demokrasi için iyi bir gelişme olduğuna da herhalde Oktay Vural’dan başka inanacak kimseyi bulamayız” dedi. HDP’nin artık bir baraj sorunu olmadığını da vurgulayan Kürkçü, “Tüm bunlar fuzuli tartışmalardır. Zenginin malı züğürdün çenesini yorar” şeklinde konuştu.