BDP: Gaziantep’teki saldırıyı kınıyor halkımıza başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz

BDP Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Selahattin Demirtaş bir açıklama yayınlarak Antep’teki saldırı kınadı.

BARIŞ VE DEMOKRASİ PARTİSİ GENEL MERKEZİ

 BASINA VE KAMUOYUNA

21 Ağustos 2012

Dün akşam saatlerinde Gaziantep’te meydana gelen bombalı saldırıda yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz. Saldırıda yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar temenni ediyoruz.

Çocuklarımızın ve sivil yurttaşların katledilmesine yol açan, mübarek bayramı kana bulayan bu saldırıyı açıkça kınıyor, lanetliyoruz.

Saldırı sonrasında Partimizi ve partililerimizi hedef haline getirmek isteyenleri de bu çirkin tutumları nedeniyle esefle karşılıyoruz.

Ülkemizi her türlü şiddet zemininden ve olasılığından uzak tutmanın tek yolu kurumsal demokrasiyi ve iç barışı güçlendirecek adımları bir an önce ve hep birlikte atmaktır.

Ortadoğunun son derece tehlikeli bir süreçten geçtiği bu günlerde, Partimizin mütemadiyen yaptığı çözüm çağrılarını ve iyi niyetli uyarılarını “tehdit” olarak çarpıtarak lanse etmek yerine, aklıselim bir yaklaşımla ele alarak tartışmanın aciliyetini bir kez daha hatırlatmayı görev olarak telakki ediyoruz.

Hükümetin içerde ve dışarıda izlediği politikaların Türkiye’yi adım adım Ortadoğudaki  bu tehlikeli akıntıya doğru sürüklendiğini maalesef ki kaygıyla izlemekteyiz. Ülkenin içine girdiği durumdan kendisi dışında herkesi sorumlu tutan Hükümetin radikal ve cesur bir politika değişikliğine giderek basta kalıcı iç barış sağlayacak adımları atmasında, Suriye politikasını da gözden geçirmesinde büyük fayda görüyoruz.

Saldırının arkasındaki ve içindeki bütün güçlerin tereddüte yer bırakmayacak şekilde ortaya çıkarmasını, katliamın tüm yönleriyle aydınlatılmasını bekliyoruz.

Gaziantep’te gerçekleşen saldırıyı bir kez daha kınarken bütün halkımıza da başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz

Gültan KIŞANAK – Selahattin DEMİRTAŞ        BDP Eş Genel Başkanları