Berkin Elvan mücadelemizde yaşayacak…

Berkin Elvan’ın yasını tutuyoruz; 2 gün boyunca müzikli, şenlikli, şölenli etkinlikleri iptal ediyoruz. Berkin Elvan’ı ve demokrasi mücadelesinde yitirdiklerimizi unutmayacağız. Berkin Elvan’ın anısını demokrasi, barış, eşitlik ve özgürlük mücadelemizde yaşatacağız. 

berkin15. yaşına komada giren Berkin Elvan, 269 gün boyunca verdiği yaşam savaşını kaybetti. Berkin Elvan, İstanbul Okmeydanı’nda Gezi Direnişi sırasında ekmek almak için evden çıktığı sırada, polisin attığı gaz fişeği ile başından vurulmuştu.

Berkin Elvan’ın ailesine ve arkadaşlarına başsağlığı diliyoruz.

Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Ahmet Atakan, Hasan Ferit Gedik; Lice’de Medeni Yıldırım, Gever’de Reşit İşbilir, Veysel İşbilir ve Bemal Tokçu’dan sonra şimdi de Berkin Elvan yaşamını yitirdi. Hepsi gencecik insanlardı. Hayatlarının baharını yaşıyorlardı.

AKP iktidarının Gezi Direnişi sırasında, gaz bombaları, tomalar ve her türlü araçla gençlerin, direnenlerin üstüne insafsızca saldırmasının; şiddetsiz direniş yapan, demokratik protesto haklarını kullanan insanlara acımasız güç kullanmasının sonucudur bu cinayet. Hukukun üstünlüğünü ve vatandaşlarının demokratik haklarını tanımayan, elindeki iktidarı halka karşı kullanan anlayışın sonucudur bu cinayet.

İnsanlara tonlarca gaz bombası ve fişeği atan, tomalarla saldıran ve su sıkan, gençleri öldüren polislerin ‘kahraman’ ve ‘destan yazarı’ ilan edildiği dönem hala sürüyor. Bu polisler, bunlara emir veren amirleri, bu emirlerin arkasında duran siyasiler, İstanbul’un Valisi hala görevlerini sürdürüyor. Bu kişiler hala yargılanmıyor.

Saldırganlar ve katiller korunuyor; bazı katiller birer birer cezaevinden salınıyor. Buna karşılık Gezi Direnişi’nde yer alan, demokratik haklarını kullananlar hakkında iddianameler düzenleniyor, davalar açılıyor, yargılamalar sürüyor.

Bu konudaki insan hakları ve hukuk mücadelemiz, sonuç alana kadar sürecek.

Berkin Elvan’ın yasını tutuyoruz; 2 gün boyunca müzikli, şenlikli, şölenli etkinlikleri iptal ediyoruz. Berkin Elvan’ı ve demokrasi mücadelesinde yitirdiklerimizi unutmayacağız. Gencecik canları ailesinden, arkadaşlarından, toplumdan çekip alanları, o gaz fişeğini ateşleyenleri, o emirleri verenleri telin etmeyi sürdüreceğiz.

Berkin Elvan’ın anısını demokrasi, barış, eşitlik ve özgürlük mücadelemizde yaşatacağız.

 

Sebahat Tuncel – Ertuğrul Kürkçü
HDP Eş Genel Başkanları
11 Mart 2014