Birleşik Metal İş Grevi’ne Her Tür Desteği Vereceğiz

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüleri Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü ile HDK ve HDP heyeti greve çıkacak olan Birleşik Metal-İş Sendikasına destek ziyaretinde bulundu.

414225_355836557851242_1999501944_oZiyaret sırasında konuşan Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, metal işkolunda grev süreci hakkında HDP ve HDK heyetine bilgi verdi. Metal Grup TİS sürecinin sıkıntılı olduğunu ifade eden Serdaroğlu, işverenlerin MESS’ten ayrılmasını istedikleri kaydetti.

MESS’in Türk-İş’e bağlı Türk Metal ile Hak-İş’e bağlı Çelik-İş ile yaptığı TİS’i kendilerine dayattığını belirten Serdaroğlu, “Biz bu dayatmalara karşı greve çıkıyoruz” dedi. İşverenin işçiler ve Birleşik Metal-İş üzerinde baskı kurduğunu belirten Serdaroğlu, işverenin işçiyi işten atmakla tehdit ettiğini söyledi.

70 yıllık bir sendika olduklarını hatırlatan Serdaroğlu, Kavel, Singer gibi işçi direnişlerini örgütleyen bir gelenekten geldiklerini hatırlattı. “Biz, üç kuruş ücret artışı için greve çıkmıyoruz. Biz, işçi düşmanı sarı sendikalara ve patron sendikası MESS’e karşı greve çıkıyoruz” diye belirten Serdaroğlu, MESS’e karşı mücadele ettiklerini bir kez daha vurguladı.

Grevin ertelenmesi riskine de değinen Serdaroğlu, “Grevin ertelenmesi durumunda, bu ertelemeyi işverenin burnundan getiririz” diye belirtti.

BAŞARINIZ, BİZİM BAŞARIMIZ OLACAK

Ardından söz alan HDK Eş Sözcüsü Ertuğrul Kürkçü, HDP ve HDP olarak Birleşik Metal-İş Sendikası’nın ve işçilerinin yanında olduklarını söyledi. Kürkçü, Serdaroğlu’na “Biz sizden gelecek istekleri yapmaya hazırız” diyerek her türlü desteği vereceklerini ifade etti. Kürkçü, HDP’nin aynı zamanda işçi sınıfı hareketinden de beslendiğini söyleyen Kürkçü, “Ona karşı hizmet etme bilinciyle hareket eden politik bir toplumsal mücadele yapısıyız, o nedenle sizin sorunlarınız bize hiç yabancı olmadı, biz sizden görev bekliyoruz. Sizden gelecek istekleri yapmaya hazırız. Sizin başarınız bizim başarımız olacaktır. Başarıya biz de muhtacız. Size yüksek başarı diliyorum” dedi.

HDK Eş Sözcüsü Sebahat Tuncel ise AKP’nin işçilerin ve memurların örgütlülüğünün önünü açtığını iddia ettiğini ancak sadece kendine yakın sendikalarda örgütlülüğün önünü açtığını vurguladı. Tuncel, “AKP işçilerin ve memurların örgütlülüğünün önünü açtığını söylüyor ama sadece kendine yakın sendikalarda örgütlülüğün önünü açtı. Bizim görevimiz bu grevi daha geniş kesimlere yaymaktır, işçilerin hak ve hukuk mücadelesini ifade etmektir” diye belirtti.