Davutoğlu hükümet kurmak için geldiğinde, “git kiminle kuruyorsan kur” diyeceğiz

HDP’nin yüzde 10 barajını aşmasının önemine işaret eden Kürkçü, HDP’nin barajı yıkmasıyla 60’tan fazla milletvekilini meclise sokmanın yanısıra, daha önce bağımsız adaylarla girilmek zorunda kalındığı için AKP tarafından çalınan 30 sandalyenin de geri alınacağını, artık AKP’nin tek başına Türkiye’yi yönetmekten yoksun kalacağını belirtti.

IMG_6167Halkların Demokratik Partisi (HDP), İzmir milletvekili adaylarından Pınar Aydınlar ve Ertuğrul Kürkçü’nün katılımıyla Selçuk ilçesinde bir halk toplantısı düzenledi. Aydınlar ve Kürkçü, HDP’nin seçim barajını aşarak Erdoğan’ın diktatörlüğünü engelleyeceğini belirttiler.

HDP İzmir İl Eş Başkanı Dilek Ayhan, MYK Üyesi Kenan Kalyon ve Seçim Komisyonu Sözcüsü Tahir Aslan’ın da katıldığı toplantı demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşuyla başladı.

Ertuğrul Kürkçü, yaşadıkları topraklardan göç etmek zorunda bırakılanların ağırlıkta olduğu toplantıda yaptığı konuşmada, HDP’nin ezilenlerin ortaklığı anlamına geldiğini ve Öcalan’ın demokratik siyaset önerisiyle geliştiğini belirterek, Kürt halkının özgürlük mücadelesinin Türkiye’nin genel demokrasi mücadelesiyle birleşmesi gerektiğini, bunun da HDP ile sağlanacağını kaydetti.

“HALKLARI BİRBİRLERİNE KIRDIRMAYA ÇALIŞANLARA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Tüm Türkiye’de mücadele edeceklerini belirten Kürkçü, “Cumhurbaşkanı, Başbakan, Diyanet Başkanı, YÖK Başkanı, yerel yönetimlerle iş yapan müteahhitler ve hırsızlar HDP’ye karşı saflaşıyor” dedi.

Kürkçü, Türkiye’yi yönetenlerin Alevi ile Sünni, Kürt ile Türk halklarını birbirine birbirine kırdırmayı amaçladığını ancak HDP’nin buna izin vermediğini ve vermeyeceğini vurgulayarak, “Türkiye’yi yönetenler ‘Alevi ile Sünniyi Kürt ile Türkleri karşı karşıya getiremezsek ne yaparız’ diye düşünüyorlar. İktidardan inceksiniz; yapacağınız tek şey, bu” diye konuştu.

“HDP BARAJI GEÇERSE DİKTATÖR BAŞIMIZA MUSALLAT OLAMAYACAK. BAŞKAN DA YAPTIRMAYACAĞIZ, SAVAŞA DA SOKTURMAYACAĞIZ”

HDP’nin yüzde 10 barajını aşmasının önemine işaret eden Kürkçü, HDP’nin barajı yıkmasıyla 60’tan fazla milletvekilini meclise sokmanın yanısıra, daha önce bağımsız adaylarla girilmek zorunda kalındığı için AKP tarafından çalınan 30 sandalyenin de geri alınacağını, artık AKP’nin tek başına Türkiye’yi yönetmekten yoksun kalacağını belirtti ve şöyle devam etti: “Parlamentoya yüzde 10 barajını geçerek girersek Türkiye’nin başına diktatör olarak musallat olamayacak. Sarayına hapsedeceğiz.

Bu gafiller sandılar ki, baskıyla bizleri sindirebilecekler… Olmayınca, şimdi Türkiye’yi savaşa sokarak seçimleri etki altına almayı göze alacaklarını gösterdiler. Ama onlara bunu da yaptırmayacağız. Nasıl başkan yaptırmayacaksak, savaşa da sokturmayacağız. Sen asla bizim başkanımız olamayacaksın!”

Kürkçü, Başbakan Ahmet Davutoğlu kendilerine hükümet kurmak için geldiğinde ‘git kiminle kuruyorsan kur’ diyeceklerini ve 2019’da iktidara geleceklerini belirterek, HDP’ye sahip çıkma çağrısında bulundu.

“AKP’lilerin ‘barışın mimarı’ dedikleri Erdoğan’ın ‘barış sahtekarı’ olduğunu ve halkı barış yapacağım diye kandırmaya çalıştığını ifade eden Kürkçü, halklar birbirini öldürmüyorsa ve öldürmeyecekse bunun Öcalan ‘barış’ dediğini için olduğunu söyledi.

‘HDP’Yİ YÖNETİCİ PARTİ HALİNE GETİRECEĞİZ’

Kürkçü, ’90’lı yılları hatırlatarak, şöyle devam etti: “1991 yılında Özgür Gündem’de yazı yazardım. O zaman Gündem’in kapısından gitmeye korkarlardı. Çünkü Çiller’in casusları, tetikçileri, katilleri o insanları takip edip öldürürlerdi. Adına ‘Hizbullah’ denilen Hizbulkontra evlatlarımızı kurşunlardı. O günlerden bugünlere geldik. Binlerce şehitle bugünlere geldik. O yüzden bu partiyi büyütmeye, Türkiye’nin yönetici partisi haline getirmeye hem ihtiyacımız var hem de buna mecburuz.”

‘HIRSIZLAR HAPİSE, ÇOCUKLARIMIZ DIŞARI’

AKP’nin dini istismar eden uygulama ve söylemlerine de tepki gösteren Kürkçü, AKP’lilerin İslam’a da uygun davranmadıklarını ve yolsuzluğa başvurduklarını vurguladı. Kürkçü, yolsuzlukları hatırlatarak, “Parayı çalan hapishanede yaşamalıdır. O hapishanede yatmalı, bizim çocuklarımız hapishaneden çıkmalıdır” dedi.

Hükümet tarafından HDP’ye dini istismar ederek saldırılmasını gündeme getiren Kürkçü, “Ne HDP ne de herhangi hükümet halkın dinini ortadan kaldırabilir. Ama halkın dinini istismar edenlere karşı geleceğiz” diyerek, Diyanet İşleri Başkanlığı için ayrılan yüksek miktardaki bütçeyi eleştirdi.
Kürkçü, AKP eliyle camilerde Kürt Özgürlük Hareketine karşı fetva verildiğini dile getirerek, “Camilerde halkının özgürlüğü için mücadele edenlerin teslim edilmesi istendi, katledilmesi istendi. Halk da sivil cuma namazları ile karşılık verdi. Bu, en büyük sivil direnişti” diye kaydetti.

AYDINLAR: GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYORUZ!

Pınar Aydınlar da yaptığı konuşmada, egemen siyasetlerin Kürt, Alevi, Ermeni ve diğer farklılıklara yönelik ayrımcı politikalar uyguladığını ifade ederek, “Bizleri kendilerinden görmeyenlere; bize ülkeyi kahredenlere karşı Kobanê’deki kadınların onurlu direniş ruhuyla mücadele edeceğiz” diye konuştu.
Aydınlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Seni başkan yaptırmayacağız” diye seslendi ve “Bizler HDP olarak gümbür gümbür geliyoruz” dedi ve halkı 7 Haziran’da sandıklara sahip çıkma çağrısında bulundu. (HDP-BASIN)