Erdoğan çözüm sürecine takoz koyuyor

Kürkçü, Erdoğan’ın ‘İzleme Kurulu’ açıklamasına tepki gösterdi

kurkcu_secimlere_birlesik_haziran_hareketi_ile_girmeye_haziriz_h44915_a0571Ertuğrul Kürkçü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “İzleme Kurulu’nu gerekli görmediği”ne ilişkin açıklamasını değerlendirdi: Cumhurbaşkanı siyasi sorumluluğu olmayan bir alanda açıklama yaparak çözüm sürecine takoz koyuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İmralı adasında gidecek bir İzleme Kurulu’nu olumlu karşılamayacağına ilişkin açıklamasına HDP cephesinden sert tepki geldi.

Açıklamaların hemen ardından Radikal’e konuşan HDK Eşbaşkanı ve HDP milletvekili Ertuğrul Kürkçü açıklamaları, “Kürt sorunu yoktur” anlayışının bir devamı ve Cumhurbaşkanı’nın her şeyi ‘tek elde’ toplama gayretinin bir ürünü olduğunu söyledi. Kürkçü şunları söyledi, “Bu sözlerle ilgili henüz bir mütalaa yapmadık. Ancak dil sürçmesi olduğunu da sanmıyorum. Sürece izleme kurulu gibi bir üçüncü bir taraf oluşturulması konusu İmralı’da Öcalan ve devlet yetkilileri arasında yapılan görüşmelerde netleşmişti. Bunun uygulamasının nasıl olacağı bekleniyordu. Şimdi, Cumhurbaşkanı siyasi sorumluluğu olmayan bir alanda açıklama yaparak çözüm sürecine takoz koyuyor.” Peki Erdoğan, üstelik Yalçın Akdoğan gibi kendisine yakın olarak değerlendirilen bir ismin yürüttüğü sürece bu aşamada neden böyle bir müdahalede bulundu? Kürkçü’nün değerlendirmesi şöyle, “Cumhurbaşkanı kendisinden başka hiç kimsenin inisiyatif kullanmasını istemiyor. Her şeyi tek elde toplamak istiyor ancak bu tek elde toplama isteği tek elden dağılmayı getirecek, bunu kendisi de görecek.”