Erdoğan sandıktan kaçıyor, biz ve halkımız kovalıyoruz

Kürkçü, HDP’nin meclise girmesinin Tayyip Erdoğan’ın saltanatını sürdüremeyeceği anlamına geldiğini ve HDP’yi silahla sopayla yola getiremeyeceklerini anlayınca 5 gün tatil yaptıklarını ifade ederek, “Tayyip Erdoğan sandıktan kaçıyor; biz ve halkımız kovalıyoruz” dedi.

11049578_891329124249346_568504927349586835_nKürkçü, seçmenlerden kime oy vereceklerse versinler, sandığa gitmelerini, politika yapmalarını isteyerek, “politikanın, zulümden daha önemli olduğunu gösterin” dedi.

Ertuğrul Kürkçü ve HDP’nin diğer milletvekili adaylarından Mülkiye Birtane , Semra Uzunok , Ömer Balkaç , Abuzer Kılıç , Recep Aydemir , Derya Öz, Buca Gediz mahallesindeki Tatvan Derneği ve Boryen Derneği’nin birlikte düzenlediği kahvaltı ve dayanışma toplantısında Bucalılarla biraraya geldi.

Konuşmasına, Ankara’da “Barış, Emek ve Demokrasi” mitingine gidenleri hedef alan bombalı saldırıda yitirilen barış şehitlerini anarak başlayan Kürkçü, bir kez daya dayatılan bir seçimle karşı karşıya olunduğunu kaydetti ve kendisine oy verilmediği için halkı cezalandırmaya kalkanlara karşı halkın sandığa giderek kendi geleceğini kurtarmasını istedi.

İktidar istediği sonucu elde edemeyince, HDP’yi itibarsızlaştırmak için medya gücünü kullanılarak yalan fabrikası çalıştırıldığını ifade eden Kürçü, HDP’nin meclise girmesiyle Tayyip Erdoğan’ın saltanatının süremeyeceğini ve bu sefer 7 Hazirandan da daha güçlü bir destekle meclise döneceğini kaydetti.

Kürkçü, “Silahla sopayla yola getiremeyeceklerini anlayınca 5 gün tatil yapıyor ama bilmiyorlar ki insanlarda tatile gidecek para yok ama hiçkimse oyuna gelmeyecek. Bütün yurttaşlarımız, hangi partiye oy verecek olurlarsanız olun, mutlaka sandığa gidin mutlaka politika yapın. Politikanın zulumden daha önemli olduğunu gösterin . Tayyip Erdoğan sandıktan kaçıyor, biz ve halkımız kovalıyoruz” diye konuştu.

“BARIŞI GETİRECEK BİR HÜKÜMET BİZİM ORTAKLIĞIMIZLA YA DA DESTEĞİMİZLE MÜMKÜN”

HDP’nin halkı eşit, refah ve özgür bir şekilde görmek isteğini; ezilenlerin sesi, sessizlerin sesi olduğunu o yüzden de HDP’nin çıkaracağı sesi yükseltmek gerektiğini belirten Kürkçü, barışı getirecek bir hükümetin de HDP’nin ortaklığı ya da desteğiyle mümkün olacağını kaydetti.

Halkın, Türk’ün de Kürt’ün de layık olduğu hayatı yaşamadığını, 6 milyon oyla karşısına çıkılınca da sopayla bombayla karşılık verildiğini kaydeden Kürkçü, “6 milyonla çıktığımız seçimden 7 milyon olarak dönüyoruz. Senin gibilerden kendi geleceğimiz kurtaracağız” dedi ve şöyle devam etti:

“Kürtlerle kaderimizi birleştiriyoruz. Hepimiz bizi zulmen bağlayan zincirleri koparmalıyız. İstesek de kaderlerimizi ayıramayız.”

-“ BÖLMENİZE İZİN VERMEYECEĞİZ. BAŞARIMIZ YAKINDIR”-

Milletvekili adaylarından Mülkiye Birtane de Kürtçe yaptığı konuşmasında, iktidarı kastaderek, HDP olarak halkın birliğini bozmasına, bölmesine izin vermeyeceklerini söyledi ve “Biz halkımızdan, barış isteyenlerden eminiz; görüyoruz ki başarımız yakındır” dedi.

“Bize diyorlar ki ‘siz dini kaldıracaksınız’. Çarpıtmalar yapılmasın, biz diyoruz ki bütün dinlerin olduğu ve hiçbir siyasi oluşumun etkisinin altında olmadığı İnançlar Başkanlığını kurucağız” ifadelerini kullanan Birtane, 1 Kasım seçimlerini dayatan iktidarın bu günü de özellikle seçtiği yorumunda bulundu.

Birtane şöyle kaydetti:

“1 Kasım Dünya Kobane Günüdür. Tarihte ,1 Kasım’da Kasr-ı Şirin Antlaşması ile Kürdistan iki parçaya bölünmüştür, yine 1 Kasım’da Saltanat kaldırılmıştır. Yani seçimlerden HDP’nin başarısız çıkacağını uman AKP, halklara demek istiyor ki : ‘Size Kobane Gününü kutlatmayacağız, sizin birliğinizi bozup tekrar böleceğiz ve kaldırılan saltanatı tekrar kurup saray saltanatımızı devam ettireceğiz’

Biz de HDP olarak onlara diyoruz ki; Birliğimizi bozmanıza halkları bölmenize izin vermiyeceğiz, 1 Kasım’da hem seçim başarımızı hem de Kobane Günü’nü kutlayacağız. Ve diyoruz ki biz HDP olarak sizin saray saltanatınızı bitiriceğiz.

Bu arada, Mele İzzet Türk de toplantıda, Kürtçe olarak barış ve kardeşlik mesajları verdi.