Filistinli gerilla Leyla Halid, Kürkçü’ye destek için Mersin’de

Filistinli gerilla Leyla Halid, Ertuğrul Kürkçü’ye destek için Mersin’e geldi ve “Bugün buradaysam, sizin mücadelenizi kendi mücadelemiz olarak gördüğüm içindir” dedi.”

Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku’nun seçim çalışmalarını desteklemek üzere Filistin’den Mersin’e gelen Leyla Halid ve Filistin Gazeteciler ve Yazarlar Birliği Başkanı Tahsin Halabi de kente gelir gelmez Çilek Mahallesi halkının düzenlediği şenliğe katıldılar. Kürkçü’nün, Filistin Direnişinin efsanevi kadın gerillalarından Leyla Halid’i tanıtmasından sonra kalabalığın coşkusu dakikalarca dinmedi.

Kürkçü ve Halid, el ele tutuşarak alanı dolduran halkı zafer işaretleriyle selamladı. Halka hitap eden Kürkçü, “Leyla Halid, öyle her yere gelmez. Şimdi o biliyor ki burada, Çilek Mahallesi’nde bir devrim oluyor. Devrimcileri ve gece yarısı devrimini selamlıyor. Pazar günü zaferimizi ilan edeceğiz. Ondan sonra barışın yolunu açacağız” dedi.

DÜNYA HALKLARININ KADERİ VE MÜCADELESİ ORTAKTIR

Leyla Halid de, Filistin direnişine katılan ve yaşamını yitiren tüm devrimcilerin anısı için burada olduğunu, Filistin halkının selamını getirdiğini söyleyerek konuşmasına başladı. Türkiye’den Kürt, Türk ve Arap devrimcilerinin Filistin’de canlarını verdiklerini hatırlatan Halid, “Dünya halklarının her yerde kaderi aynı, mücadelesi ortaktır. Bugün buradaysam, sizin mücadelenizi kendi mücadelemiz olarak gördüğüm içindir. Arap halkları, Türkiye haklarının yanındadır, Türkiye halklarının da Filistin halkının yanında olduğu gibi. Bu dayanışmacı kardeşliğin devamını sağlamak bizlerin omzunda ve sorumluluğundadır. Bu dayanışmayı büyük zaferle 12 Haziran’da hep birlikte kutlayacağız” diye konuştu. Leyla Halid’in konuşması sırasında kitlenin, “Kahrolsun İsrail” ve “Şehit namırın” sloganı atması dikkat çekti.

Halid’in ardından söz alan Filistinli Yazar Tahsin Halevi ise, Kürt halkının coşkusuna tanık olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi, “Zafer bizim olana kadar birlikte, omuz omuzayız” dedi.

Mahalledeki coşkulu şenlik gece saatlerine kadar sürerken, Ertuğrul Kürkçü ve beraberindeki heyet, Mersin Alevi topluluğunun yemek davetine katılmak üzere alandan ayrıldı. Kürkçü ve Halid, burada da katılımcıların alkışlarıyla ve yoğun ilgisiyle karşılaştılar. Halid ile fotoğraf çektirmek isteyenlerin ilgisi, Halid’e duygulu anlar yaşattı.