Halkın verdiği mazbataları Erdoğan’a yırttırmayacağız

Bu Newroz’da kalbimiz kırık ama asla umutsuz değiliz. Halklarımızın eşitliği özgürlüğü, adalet ve demokrasi için mücadeleden vazgeçmeyeceğiz”
CeACeeOUMAAeJJGİzmir’de Gündoğdu Meydanı’nda yapılmak istenen Newroz kutlamasının valilik tarafından yasaklanması üzerine bugün Halkların Demokratik Partisi (HDP) il binası önünde basın açıklaması gerçekleştirildi. HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü’nün de katıldığı açıklamada yasaklama kararı protesto edildi. “Baskılar bizi yıldıramaz” ve “Biji Newroz” pankartlarının açıldığı eylemde, AKP hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhine sloganlar atıldı.

Açıklamada ilk olarak konuşan HDP İl Yöneticisi Canan Kaplan, “HDP’nin 7 Haziran seçimlerinde elde ettiği başarının saray darbesiyle karşılandığını ve kapsamlı imha sürecine girildiğini” belirtti. Kaplan, sabah saatlerinde HDP yönetici ve üyelerine yönelik gözaltılara değinerek, “Bu yıldırma politikaları başarıya ulaşamayacak” dedi.

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, 2013’ten 2015’e kadar Türkiye’nin yaşadığı barış iklimi ve iyimserliğin savaş saldırıları ile son bulduğunu belirterek, “Akademisyenlere ve gazetecilere saldıranlar sadece kendi seslerinin dinlenmesini istiyor. Bombalı saldırıların yarattığı korku ile ülkeyi yönetebileceklerini düşünüyorlar. Onlara korku ile egemenlik sağlanamayacağını göstereceğiz” dedi. Dokunulmazlıkların kaldırılmak istenmesine değinen Kürkçü, Deniz Gezmiş’lerden örnek vererek, “Onlar idam sehpası altında siyaset yaptı. Bizler de siyaseti meclis çatısı altında ve sokakta yapmaya devam edeceğiz. Her bir dokunulmazlık dosyası için meydan savaşı vermek zorunda kalacaklar. Derdimiz mebusluk değil ama madem sizin vekiliniziz sizin verdiğiniz mazbataları Erdoğan’a yırttırmayacağız” dedi.

Kuşatma altındaki halka seslene Kürkçü, “Bilin ki Türkiye’nin her yerinde ve İzmir’de namuslu insanların kalbi sizinle birlikte atıyor” dedi. Kürkçü konuşmasında Kılıçdaroğlu’ya da seslenerek, “Sana oy verenler Erdoğan’ın halka zulmüne seyirci ol, Suriye’ye asker gönderilmesine onay ver diye vermedi. CHP’nin tabanındakilere sesleniyorum; sizlerin verdiği oya sadık kalmıyorlar. Ya demokrasi ayarı verin ya da Deniz Baykal ile birlikte Erdoğan’ın sofrasına tamah edin” dedi.

Alevi’yle Sünni’yi, Arap’la Kürt’ü, Türk’ü yan yana getirmenin görevleri olduğunu vurgulayan Kürkçü, Erdoğan’a seslenerek, “Bizi çağırdığın düelloya icabet etmeyeceğiz. Antifaşist mücadele ile geliyoruz. Bu Newroz’da kalbimiz kırık ama asla umutsuz değiliz. Halklarımızın eşitliği özgürlüğü, adalet ve demokrasi için mücadeleden vazgeçmeyeceğiz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)