HDK’nın Karadeniz Ziyareti Çorum’dan Başladı

“Çözüm İçin Müzakere, Barış İçin Eşitlik” kapsamındaki Karadeniz ziyaretine Çorum’dan başlayan HDK heyeti, “Halklar arasında bir sorun yok, asıl sorun yönetim sorunudur” dedi. Heyet esnaf ve sivil toplum örgütleriyle görüşecek.

 

490-254Halkların Demokratik Kongresi’nin (HDK) “Çözüm İçin Müzakere, Barış İçin Eşitlik” kampanyası kapsamındaki Karadeniz ziyareti Çorum’dan başladı.

 

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, HDP Eş Başkanı Fatma Gök ve PM üyesi Hüseyin Taka, HDK Yürütme Meclisi üyeleri Alp Altınörs, Hatice Altınışık, Gülistan Aydoğdu’dan oluşan heyet Çorum Valiliği önünde karanfillerle karşılandı.

 

Heyetin Vali Sabri Başköy ile görüşmesinin ardından, Kürkçü “Valilik ile ilk ziyaretimizin devletin nasıl yaklaştığını öğrenmek amacıylaydı. Burada bizler olumlu karşılandık. Çorum’da esnaf ve STK’lar ile görüşeceğiz” diye konuştu.

 

“Çözüm için Karadeniz’in ne düşündüğünü öğrenmek istiyoruz”

Emek Partisi İl Örgütü’nü de ziyaret eden heyet Hacı Bektaş Veli Anadolu Vakfı’nda bir basın toplantısı gerçekleştirdi.
Levent Tüzel, Karadeniz’deki ilk toplantıyı Alevi dergahında gerçekleştirdiklerini belirtirken, Fatma Gök HDK olarak Türkiye’nin kardeşliği ve barışı için halklarla bir araya gelmek istediklerini söyledi.

 

Bu gezi ile hem HDK’yi halka tanıtmak istediklerini hem Çorum halkı ile çözümü tartışmak istediklerini söyleyen Sebahat Tuncel “Çözüm istiyoruz ve bu çözüm için Karadeniz halkının ne düşündüğünü öğrenmek istiyoruz. Bu yankı halkta nasıl bir yankı bulacak. Bunu halklarımızla değerlendirmek istiyoruz. Halklar arasında bir sorun yok, asıl sorun yönetim sorunudur” diye konuştu.

 

HDK’nin herhangi bir kavrama ya da inanca değil, herkese açık olan bir proje olduğunu belirten Ertuğrul Kürkçü ise “Türkiye’de herkesin söz sahibi olacağı çoğulcu bir yönetim istiyoruz. HDK herkesin evidir. Kendimizi Karadeniz halkından hissediyoruz. Karadeniz halkını, onlara en çok emeği geçen devrimcilerin sayesinde biliyoruz. Devrimcilerin adı Karadeniz’le anılıyor. Mecbur değiliz. İki tek parti modeli istemiyoruz. Biz özgürlükçü bir modeli yeniden tartışacağız” dedi.

 

Alevi dedesi Nurettin Aksoy ise, Çorum’da HDK’ye toplantı için salon verilmediğini söylerken, “Bu nedenle bize başvurdular. Ve vekillerimizi burada ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu gezinin ülkemizin huzuruna ve özgürlüğüne katkı sağlayacağını umut ediyorum” dedi.

 

Heyet Çorum’da halk ve sivil toplum örgütleriyle yapılacak görüşmelerin ardından Sinop, Samsun, Giresun, Ordu ve Trabzon’a gidecek.(Bianet)