HDP barajları yıktı, şimdi suyun nereye akacağını tartışıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde Kürtlere yönelik ‘Neyiniz noksan ?’ şeklindeki çıkışına da karşılık veren Kürkçü, “Acı günler tez unutuluyor olabilir fakat neyin eksik olduğunu bir daha sayayım, 3 bin köy ve mezra eksik , 2 milyon insan eksik , her evden bir genç kadın ya da bir genç erkek eksik, bunlar telafi edilmedikçe hiç bir zaman ve hiç bir zaman hakiki barışa ulaşmış olmayacağız.

1506507_799421260106800_8866154710623186854_nHalkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokrasi Partisi ( Halkların Demokratik Partisi HDP ) Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Halkların Demokratik Partisi HDP ’nin barajları yıktığını, şimdi suyun nereye akacağını tartıştıklarını belirtti .

Halkların Demokratik Partisi HDP Adana İl Örgütü’nün Mimar Sinan Açıkhava Tiyatrosu’nda düzenlediği Nevruz kutlamalarında açıklama yapan Ertuğrul Kürkçü, Türkiye’yi iktidar ve muhalefet olarak yönetmeye alışanların Halkların Demokratik Partisi HDP ’nin yükselişinden kaygı duyarak ‘ AKP- AK Parti ile anlaştılar’ olacak şekilde dedikodular ürettiğini belirtti . Halkların Demokratik Partisi HDP ’nin barajları yıkmaması için yalanın, iftiranın, sahtekarlığın hiçbirinin eksik edilmediğini ifade eden Kürkçü, “Ama onlara buradan söylüyoruz. Beyhudedir çabanız. Halkların Demokratik Partisi HDP çoktan barajları yıktı. Şu anda suyu nereye akıtacağımızı tartışıyoruz. 7 Haziran günü Türkiye yeni bir yaşama ulaşacak. Halkların Demokratik Partisi HDP bugünün anamuhalefet partisi Meclis’e giriş yaparken , gelecek yılların iktidarının temelini atacak. Biz barış yapmak için, özgürlüğü elde etmek için hiç bir sermaye hükümetine muhtaç değiliz, kendi hükümetimizi kurmak, kendimizi yönetmek, kendi kendimizin efendisi olmak barış talebimizin merkezindedir. Barış , halkın egemenliğiyle aynı şeydir. Halkın egemenliği olmadan barış, barış olmadan halkın egemenliği olmaz. O nedenle bizim ortaya çıkardığımız umuda karşı konuşanlara hep beraber şunu diyelim ; “AKP ile anlaştılar” diyenlere açıkça söylüyorum, siz anlaştınız. 12 yıldır onları bizim başımıza siz musallat ettiniz. AKP ile birlikte sizden de kurtulacağız.” olacak şekilde açıkladı .

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile hükümete yüklenen Kürkçü, Halkların Demokratik Partisi HDP , Abdullah Öcalan ve Kandil’i birbirine düşürmek isteyen Tayyip Erdoğan ve hükümetin gelinen süreçte birbirine düştüğünü belirtti . Hükümet ve Tayyip Erdoğan’ın, barışın eşitlik olmadan, özgürlük olmadan sağlanamayacağı gerçeğiyle yüz yüze kaldığını ifade eden Kürkçü, sözlerine şu şekilde devam etti: “Hükümet ve Tayyip Erdoğan, şimdi barışı sürüncemede bırakmak , Kürt halkının taleplerini ertelemek, ötelemek ve barışı sadece bir mezar sessizliği olarak anlatmak için halka yaptıkları çağrıların, baskıların, aldatmaların bir çare olmadığını görünce isterr istemez birbirlerine düşüyorlar. Bu süreçte Halkların Demokratik Partisi’ni, Abdullah Öcalan’ı, Kandil’i birbirinin karşısına koymak için ellerinden geleni artlarına koymayanlar şimdi kendileri birbirlerine düştüler. Tayyip Erdoğan hükümete, hükümet Tayyip Erdoğan’a karşı barış sürecini kullanarak iktidarlarını, egemenliklerini sürdürebileceklerini düşünüyorlar. Onlara buradan açıkça hayır diyoruz, hayır, barışı kendi iktidarınız için kullanamazsınız.”

‘EKSİK OL TAYYİP ERDOĞAN’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde Kürtlere yönelik ‘Neyiniz noksan ?’ şeklindeki çıkışına da karşılık veren Kürkçü, “Acı günler tez unutuluyor olabilir fakat neyin eksik olduğunu bir daha sayayım, 3 bin köy ve mezra eksik , 2 milyon insan eksik , her evden bir genç kadın ya da bir genç erkek eksik, bunlar telafi edilmedikçe hiç bir zaman ve hiç bir zaman hakiki barışa ulaşmış olmayacağız. Bugün Adana’yı, Mersin’i, İzmir’i, Aydın’ı, İstanbul’u, Başkent Ankara ’yı dolduran ve oralara yaşam taşıyan Kürtler, o topraklarda doğmamışlardı. Doğdukları toprakları terke zorlandılar. Doğdukları köylerde, yaşadıkları mezralarda, ilçelerde özgürce yaşarken, kendi hayatlarını sürürken, bir gece yarısı yataklarından kaldırıldılar, yağmurlu gecelerde, karlı gecelerde sokaklara atıldılar, sürüklendiler, dövüle dövüle köylerinden kovuldular, evleri, hayvanları, mezraları yakıldı. Bunların hepsi eksik. Bu eksikler tamamlanacak. O yüzden bizlere orada, kendi sarayında, halkın sırtından, halkın kasasından çaldığın milyarlarla yaptığın sarayından “neyiniz eksik” diyemezsin. Her şeyimiz eksik. Ama bir şeyin eksikliğinden hepimiz memnun olacağız. Eksik ol Tayyip Erdoğan, sen eksik ol.” ifadelerini kullandı. Kürkçü bunun yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi CHP seçmenine de seslenerek şu şekilde diye belirtti : ” Şayet siz Halkların Demokratik Partisi HDP ’nin yanında durursanız, Halkların Demokratik Partisi HDP sizin sadık bir hizmetkarınız olacaktır. Umutlarınızı, bürokratlara, sermaye sahiplerine devretmek zorunda değilsiniz. Halklar burada.”

Diyer yandan kutlamalarda Nevruz ateşi yakıldı. Ateşi, Adana’da geçtiğimiz günlerde faili meçhul bir saldırıda yaşamını kaybeden Azadiya Welat Gazetesi’nin dağıtıcısı Kadri Bağdu’nun ailesi yaktı. Öcalan’ın Newroz mesajının okunduğu kutlamalarda, Kobani’de IŞİD ‘e karşı savaşırken hayatını kaybeden Kürtlerin aileleri de birer konuşma yaptı. Halkların Demokratik Partisi HDP ‘nin Adana milletvekili adayları da kamuoyuna tanıtıldı.