HDP Labour Konferansı’nda

22-27 Eylül günlerinde İngiltere’nin Liverpool kentinde yapılacak Labour Yıllık Konferansı’nda HDP’yi Ertuğrul Kürkçü temsil edecek.

Konferansla eş zamanlı olarak gerçekleşen Labour Festivali’nden Corbynli T-Shirt görüntüleri

Britanya İşçi Partisi’nin (Labour) Yıllık Konferansı’nda Halkların Demokratik Partisi (HDP) Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü ile temsil ediliyor.

22-27 Eylül günlerinde İngiltere’nin Liverpool kentinde gerçekleşecek Konferans için Birleşik Krallık ve dışından kayıt yaptıran 10 bini aşkın katılımcı, oturumlar ve yan etkinliklerin yanısıra “Dönüşen Dünya” (The World Transformed) adı altında düzenlenen Festival kapsamında da paneller, forumlar, gösteriler, dinletiler ve toplantılarda dinleyici, konuşmacı ve icracı olarak yer alacak.

23 Eylül Pazar günü Festival’in “Çoğunluk İçin Bir Dünya” (A World For The Many) başlığı altındaki en önemli panelinde HDP Onursal Başkanı, İşçi Partisi lideri Jeremy CorbynABD  Ulusal Hemşireler Sendikası Yürütme Kurulu Başkanı Bonnie Castillo,  Kanadalı yazar, sinemacı ve toplumsal eylemci Naomi Klein (video ile), Batı Lancasterliler Derneği Başkanı ve Grenfell Adalet Eylemcisi Jacqui Haynes ile birlikte dünyanın geleceğine ilişkin görüşlerini ve hep birlikte dünyayı değiştirmek için neler yapılabileceğini paylaşacak.

Kürkçü, 25 Eylül sabahı, Konferans yan etkinlikleri arasında “Orta Doğu, Kürtler ve Öcalan’ın Rolü”nün tartışıldığı toplantıda Lord Maurice Glasman, Milletvekili Tracy Brabin, KNK İngiltere temsilcisi Rizgan Wan ile birlikte kürsüde olacak.

25 Eylül öğleden sonra Britanya’nın en büyük işçi sendikaları konfederasyonu Unite ile diğer sendikaların  “Orta Doğuda Faşizme Karşı Mücadele-Öcalan, Kürtler ve Kadın Devrimini Savunmak” ortak başlığı altında düzenlediği tartışmada Kürkçü Unite Uluslararası İlişkiler Yöneticisi Simon Dubbins, Lord Maurice Glasman, milletvekili Lloyd Russel-Moyle, Baroness Shami Chakrabarti ile birlikte, DAEŞ ve bölge diktatörlükleriyle mücadelede Kürt Özgürlük Hareketinin özgül rolünü tartışacak.

25 Eylül akşamı Konferans dışında düzenlenen halk toplantısında Kürkçü son siyasal gelişmeleri Liverpool ve çevresinden gelen Kürdistan ve Türkiyelilerle birlikte değerlendirecek.

Kürkçü, İşçi Partisi Yıllık Konferansı oturumlarını takibin yanısıra konferansa katılan beş kıtanın sol, sosyalist ve işçi partileri, sendikalar ve özgürlük hareketleri temsilcileriyle uluslararası dayanışma ve ortak mücadele olanaklarının geliştirilmesi için de ikili temaslar yürütecek ve 27 Eylül’de Türkiye’ye dönecek. (EK)