“İsterlerse Meclisten Atsınlar, 81 İlde 81 Parlamentomuz Olacak”

HDK”nin “Eşitlik ve Barış Buluşması” toplantısında Ertuğrul Kürkçü HDK, dokunulmazlıklar ve süreç hakkında önemli açıklamalarda bulundu. BDP Mersin Milletvekili ve HDK Daimi Meclis üyesi Ertuğrul Kürkçü, HDK”nin önemli bir geleceği ifade ettiğini belirterek, “Bu kış HDK açısından örgütlenme bakımından önemlidir. Biz örgütlendikten sonra bizi Meclis”ten alsınlar, dokunulmazlıklarımızı kaldırsınlar hiç fark etmez. Türkiye”nin 81 ilinde 81 parlamentomuz olacak oradan yürüyüp gideceğiz” dedi.

HDK”nin “Ölüm değil çözüm, çatışma değil müzakere” kampanyasının final etkinliği “Eşitlik ve Barış Buluşması” çok sayıda ilden gelen temsilcinin konuşmaları ile devam ediyor. Etkinlikte konuşan Selfinaz Göçmez, yeğeninin asker olduğu bir dönemde Hakkari”de yaşamını yitirdiğini belirterek, “Biz diğer aileler gibi olmadık. Bu savaşa isyan ettik. Şimdi devlet yeğenimizin şehitlik statüsünü değiştirmek istiyor. Bunu neden istiyor; çünkü biz onların istediği gibi bir asker ailesi olmadık” dedi.

Öğlen arasının ardından konuşan BDP Mersin Milletvekili ve HDK Daimi Meclis Üyesi Ertuğrul Kürkçü, toplantının HDK açısından büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, “İlk kez arkadaşlarımız kendi yerellerindeki HDK”nin yansımasını bize aktarıyorlar. Buradan ayrıldıktan sonra yürütme ve meclis tabiki bu tartışmaları dikkate alacaktır” dedi. HDK”nin yerellerde eşitsiz bir şekilde geliştiğini söyleyen Kürkçü, “1 yıldan beridir sürdürdüğümüz faaliyet katılım azalmaksızın artarak sürüyor. Ancak sıkıntılarımız var. Özellikle savaşın artan etkisi Türkiye”nin batısında hitap alanımızı daraltıyor. Daha karmaşık sorunlarla yüz yüze kalıyoruz. Mesajı taşımamız gereken kesimlere taşımak bakımından bize düşen önceden bilmediğimiz yollar ile o kesimlere ulaşmaktır” ifadesini kullandı.

Yerel seçimlerin önemine vurgu

HDK”nin Türkiye”de barış ve sosyal çözümü ifade eden biricik politik güç olduğunu söyleyen Kürkçü, “Bu bize büyük bir güç veriyor. Bir tarafta ayağımız batsa bile öbür taraftan hamle yapabiliyoruz. Bütün bunlar çok zor bir işle karşı karşıya olduğumuzu da gösterdi” ifadesini kullandı. Kürkçü, ayrıca konuşmacılardan karşı karşıya kaldıkları sorunları ve çözüm önerilerini anlatmasını isterken, bunun kendileri açısından bir deneyim olacağının altını çizdi. Son derece zorlu ve sıkıntılı bir kışın kendilerini beklediğini söyleyen Kürkçü, “Bu kışı bahara bağlayabilirsek ve kendimizi koruyabilirsek, Erdoğan diktatörlüğü ile aramızdaki ilk büyük karşılaşma olacak olan yerel seçimler bakımında çok esaslı bir hareket noktası kazanmış olacağız. Bu yerel seçimler HDK, Kürt özgürlük hareketi ve Türkiye sosyalist hareketi bakımından son derece kritiktir. Erdoğan diktatörlüğü Türkiye”de kandırarak yüzde 51″den fazla oy aldıktan sonra onu bir daha geldiği yere sürüklemek, iade etmek güç olacaktır. Çünkü devleti yeniden şekillendirmek için çalıştılar. Siyasi İslam’ın değerleri ile sıvanmış hakimiyet rejimini kurmak için önemli bir fırsat yakalamışlardır. Direnç noktaları azalır ise bunu yapabilirler. Şu an HDK ve onun bileşenleri dışında Erdoğan rejimi karşısında güçlü bir itiraz seçeneği yoktur. Erdoğan”ın savaş politikasını işlemez hale getiren bir direnç olmasaydı. Güvenlik stratejisinin başarılı olduğunu iddia edeceklerdi” diye kaydetti.

“Kışı güçlü geçirmemiz gerekiyor’

Suriye savaşının Erdoğan”ın sonunu getirebileceğini söyleyen Kürkçü, “Erdoğan mezhepsel bir arayış ile girdiği Suriye mücadelesinde ulusal desteğini yitiriyor. Her iki noktada da barış dinamiklerini çözüm dinamikleri ile bağlayan, ezilen herkesin yanında durarak barış arayan bir HDK pratiği de burada ortaya çıkacak ve bunları zaafa uğratacaktır. Kürdistan halkının ve onun dinamiklerinin katkısı ile bugün HDK çok önemli bir mücadele içindedir. HDK önemli bir geleceği ifade ediyor. Hem biz hem sizler bu kışı birbirimize yaklaşarak, örgütlenerek, yeni ifade alanları yaratarak ve hepsinden önemlisi örgütlenmeyi derinleştirerek geçirmek mecburiyetindeyiz. Zorlu bir dönem; ama bizim için önemli bir gelecek vadeden bir dönemdir. Kışın güçlü çıkarsak isterlerse hepimizi Meclis”ten alsınlar dokunulmazlıklarımızı kaldırsınlar Türkiye”nin 81 ilinde 81 parlamentomuz olacak oradan yürüyüp gideceğiz” dedi.

DİHA