İzmir Barışı konuştu

İzmir Eğitim-Sen 2’nolu Şube tarafından organize edilen ‘İzmir Barışı Konuşuyor’ konulu panel Çiğli Belediye Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

 

izmirEğitim-Sen üyesi Türkan Karagöz moderatörlüğünde gerçekleşen panele Emep İl Başkan Yardımcısı Ender İmrek, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi üyesi Saruhan Oluç, BDP Mersin milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve Eğitim-Sen üyesi aynı zamanda siyaset bilimci ve akademisyen Prof. Dr. Büşra Ersanlı konuşmacı olarak katıldı.

 

Yoğun bir katılımın gözlendiği panelde açılış konuşmasını Eğitim-Sen 2’Nolu Şube Başkanı Mustafa Beyaz yaptı. Beyaz,” Ölüme karşı hayatı, karanlığa karşı aydınlığı, savaşa karşı barışı savunanlar aşkla, sevgiyle, zaferle ulaşmışlardır amaçlarına. Her türlü sağlam ve özgür düşüncenin temeli tüm ulusal kimliklerden kurtuluştur” dedi. Ardından sözü alan Saruhan Oluç aldı. Oluç” Türkiye’nin anayasa meselesi hiçbir zaman her türlü kesimin fikrini ifade edeceği rahat bir ortama kavuşamamıştır. 30 yıllık mücadelenin sonucunda sendikalar, meslek örgütleri halkın çeşitli taleplerini dile getireceği bir ortam oluştu. Bu fırsat iyi değerlendirmelidir” şeklinde konuştu.

 

Prof. Dr. Büşra Ersanlı ise konuşmasında, ”Böyle sorunlu çatışmalı durumlarda anlaşmazlıkların olduğu bir dönemde öfkeden, intikamdan uzak durmak için benim isteğim, tutsak olan rehin tutulan arkadaşlarımızı özgür görmek isterim. İkincisi bu katılımı özendirmek ve siyasi tutsaklığıda ortadan kaldırmak için yüzde 10 barajını ortadan kaldırmak isterim. Bu çatışma ortamlarından en çok etkilenen kadınlardır. Bunun böyle bilinmesi gerekir”diyerek konuşmasına şöyle devam etti, ”Bu süreçte medyaya da büyük görevler düşüyor, medya ne yazık ki barış sürecini tüm şeffaflığıyla yayınlamıyor, sadece protokol toplantılarını ekrana getiriyor. Halkın tutumlarını, tepkisini, görüşlerini gerektiği şekilde yansıtmıyor.” dedi.

 

Son olarak sözü alan Blok milletvekili Ertuğrul Kürkçü ise konuşmasına Kürtçe selam vererek başladı. Kürkçü, ”Tarihe geçecek önemli bir süreçten geçiyoruz. 30 yıllık bu kanlı savaşın ardından Türkiye’nin tarihini dönüştürmeye başladığımız kritik bir dönemdeyiz. Burada Türk ve Kürt halkının birbirlerini engelleyen egemenlik rejimi , baskı, zulüm, ayrıcalık ve ötekileme ile geçen 90 yıllık bir geçmişimiz var, Barış konusunda ısrarlı olacağız, bu arada tarafların üsluplarına dikkat etmeleri gerekiyor. Biz bu konuda samimiyiz aynı şekilde AKP’nin de samimi bir şekilde bu süreci sonuna kadar götürmesini bekliyoruz.’ Şeklinde konuştu.

 

İlk bölümünde yapılan konuşmaların ardından ikinci bölümde izleyicilerin sorularıyla panel son buldu.(http://caylakhaber.com)

 

Ertuğrul Kürkçü’den yaralı öğrenciye ziyaret

 

izmir 2Dokuz Eylül Üniversitesi Dokuzçeşmeler Kampüsü’nde, bir grup faşist ülkücü tarafından yapılan bıçaklı ve sopalı saldırı sonucu ağır yaralanan Bengi Yıldız isimli öğrencinin tedavisi sürerken, bir takım ziyaret ve paneller için İzmir’de bulunan Mersin Blok Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Yıldız’a hastanede geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

 

Geçtiğimiz günDokuz Eylül Üniversitesi Dokuzçeşmeler kampüsünde, Fuat Pulat isimli arkadaşıyla yürürken, ülkücü faşist bir grubun saldırısına uğrayan ve ağır yaralanan Bengi Yıldız’ın tedavisine devam ediliyor. Tedavi gördüğü Dokuz Eylül Tıp Fakültesinden Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi bölümüne nakledilen Yıldız, hayata tekrardan tutunmaya çalışıyor. Aldığı darbeler sonucu hala konuşamayan Yıldız’ı, hastanede ziyaret eden Mersin Blok Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Yıldız’ın sağlık durumu hakkında; İzmir BDP İl Başkanı Fuat Mikailoğlu’ndan bilgi aldı.

 

Öğrencinin sağlık durumunun ilk zamanlarına nazaran daha iyi olduğunu belirten Kürkçü, ‘Oldukça hırpalanmış ailesi de Batmanda yaşıyormuş, maddi durumundan ötürü İzmir’e gelemiyorlarmış. Bunu nasıl yapıyorlar anlamıyorum. Bunu bu öğrencimize yapanlar umarım en yakın zamanda adalete teslim edilirler.” şeklinde konuştu.

 

Bu arada yakınlarından, Yıldız’ın sağlık durumunun her geçen gün iyiye gittiği öğrenilirken, Yıldız’ın göğsündeki ödemin dağılması için ilaç tedavisine devam ediliyor. Hala çevresindekilerle konuşamayan ancak bilinci açık olan Yıldız’ın aldığı tedaviye olumlu yanıt verdiği ve ilk güne oranla daha iyi olduğu öğrenildi.(http://caylakhaber.com)