Kayyum’a halklar müsaade etmeyecektir

Kürkçü, HDP İzmir İl Örgütü bayramlaşmasının ardından basın açıklaması yaptı. Kürkçü, Çanakkale Belediye Başkanı’nın Sur’daki kayyuma tepkisinin değerli olduğunu ifade ederken,İzmir’den de tepki gelmesi gerektiğinin altını çizdi.

ertugrul-kurkcu-canakkale-belediye-baskani-nin-mesaji-cok-kiymetlidir-saygiyla-selamliyorum-1473769897İzmir’de parti üyeleri ve yöneticileriyle yapılan bayramlaşmanın ardından açıklama yapan Kürkçü, belediyelere kayyum atanmasına ilişkin şunları söyledi: “TBMM’nin bütün üyelerinin kayyum kararına bizim kadar tepki göstermesi gerekiyor. Bu KHK’dan sadece 1 hafta önce TBMM belediyelere kayyum atanması yönündeki tasarıyı geri çevirdiler. Bütün partiler buna karşı çıktı. Bu halkın seçme ve seçilme hürriyetine tecavüzdür denildi. Bundan sadece 1-2 hafta sonra kayyumların atanması demek, Saray’ın “TBMM’yi tanımıyoruz, milletin iradesini tanımıyoruz, ama milli iradenin temsili için buralara kayyum atıyoruz” diyerek dünyanın en tuhaf işini yapmayı başarması anlamına geliyor. “

“KHK ile kayyum atanmasına halklar müsaade göstermeyecektir. Kendinizi bu ilçelerin yerine koyun, İzmir’de, Konak’ta sizin seçtiğiniz insanların yerine devletin birilerini koyması sizin için ne düşündürürse, oradaki durum da aynıdır. 

Çanakkale Belediye Başkanı’nın mesajı

“Çanakkale Belediye Başkanı’nın kayyuma karşı verdiği cevap çok kıymetlidir. “Biz Kürt halkıyla kardeşiz, kayyumla değiliz” mesajı çok değerlidir. Saygıyla selamlıyorum. İzmir’in de bu sesi Kürdistan’a göstermesi gerekiyor. Kayyum gönderilmesi Kürdistan’daki yeni sömürgeciliktir. Buraya sömürge valileri tayin ederek Türkiye’yi yeni bir düzene sokmak istiyorlar.  15 Temmuz darbe girişiminin gerçekleştirmek istediği her şeyi Erdoğan şu an gerçekleştiriyor. Buna razı değiliz. Kayyum saldırısına, faşizme karşı çıkacağız.

İmralı’nın mesajı

Dün İmralı’dan yapılan çağrı savaşın sonlandırılmasının mümkün olduğunu gösteriyor. Bu deli saçması inatla hayatların söndürülmesine karşı Türkiye adım atmalıdır.