KESK, Kobanê, demokrasi ve barış için alanlara çıktı

Kobanê halkıyla dayanışmak ve polis şiddetini kınamak için iş bırakan KESK üyeleri, savaş tezkeresinin kaldırılmasını ve Kobanê’ye destek verilmesini istedi. Halkları birbirine düşürme politikasının emekçilere zarar getireceğine dile getiren emekçiler; eşit, özgür, demokratik bir ülkede barış ve kardeşlik içinde yaşamak için mücadele çağrısı yaptılar.

kesk istKESK İstanbul Şubeler Platformu Mecidiyeköy’de bulunan AKP İlçe binasına yürümek İstedi. Yüzlerce çevik kuvvet polisi ve çok sayıda TOMA aracı ile kurulan barikatla engellenen emekçiler, viyadük altında açıklama yaptı. Açıklamaya HDP Milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü’nün yanı sıra DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ile siyasi parti temsilcileri katıldı. Açıklama öncesi konuşan Sebahat Tuncel, hükümete şu çağrıda bulundu: “Eğer samimiysen PYD Eş Başkanı Salih Müslim ile yaptığın görüşmelerde verdiğini sözleri tut.” Arzu Çerkezoğlu da, “Bugün İŞİD’e ile AKP’nin savaş politikalarına karşı çıkmak işçilerin, emekçilerin kanı ve canı üzerinden yükselen bu yağma ve talan iktidarına, bu sömürü iktidarına dur demektir” dedi. Eğitim Sen 7 No’lu Şube Başkanı Mehmet Emin Kırşanlıoğlu da “Bugün sadece Kobane değil eşit, özgür, demokratik bir ülkede barış ve kardeşlik içinde yaşamak isteyen herkes abluka altındadır” dedi.

Eylemde konuşan Ertuğrul Kürkçü: “23 gündür Kobane’de halk bu uğursuz çetelere karşı direniyor. Bizler bu direniş için sokaklardayız. Dünyaya ve Türk hükümetine şunu diyoruz; ya Kobane direnişine destek verin ya da yokolun! Barışın yolu Kobane’den geçer. Kobane’deki direnişe destek vermeye, IŞİD’e desteği kesmeye mecbursunuz. Kobane düşmedi, düşmeyecek. Cumhurbaşkanı avucunu yalayacak.” dedi