Mersin “68’liler Ormanı”nda Üç Fidan Anması

Mersin 68’liler Derneği, 6 Mayıs 1972’de idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnanı anma etkinliklerinin üçüncü gününde 68’liler Barış Orman Parkı’nda bir araya geldi, anma etkinliğinin açılış konuşmasını HDP Eşbaşkanı Kürkçü yaptı.

68 mersin anma_fas1399354443

Anma etkinliği Mersin 68’liler Derneği’nin Üç Fidan Anıtı’na çelnek koymasıyla başladı.

HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü’nün de katıldığı anmada, Üç Fidan Anıtı’na çelenk indirilerek başlayan anmada, açılış konuşmasını 68’liler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kapıkıran yaptı. 

Kapıkıran’ın konuşmasının ardından demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler için Üç Fidan Anıtı önünde yapılan saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşundan sonra söz alan HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, 6 Mayıs’ta 3 arkadaşlarının idam edilmesinden dolayı üzüntü duyduklarını ama öte yandan her 6 Mayıs’ta mücadeleden vazgeçmediklerini tekrar hatırladıkları için mutlu olduklarını söyledi. Kürkçü ayrıca konuşmasının devamında , Kızıldere katliamında katledilenlerin önünde de saygıyla eğildiğini vurgulayarak, Kızıldere’de yaşamını yitirenleri andı. 

Yapılan konuşmaların ardından anma etkinliği yapılan söyleşinin ardından son buldu.