Kürkçü Ankara Newroz’unda

Ankara’da bugün yapılması valilik tarafından yasaklanan Newroz mitingi için toplanan kitleyi polis engellemek istedi. Ancak polisin bu çabaları kutlamaya engel olamadı.

CADDE ABLUKA ALTINA ALINDI

Valiliğin bugün yapılması planlanan mitinge izin vermemesini protesto etmek için emek ve demokrasi güçlerinin Sakarya Caddesi’ne yaptığı çağrı nedeniyle polis sabah saatlerinden itibaren Kızılay ve çevresini abluka altına aldı. Sakarya Caddesi yaya bölgesine insanlar tek tek kontrolden geçirilerek alındı. Alana pankart ve dövizler sokulmadı.

BDP Ankara İl Binası önünde toplanan BDP  ve çeşitli sosyalist siyasi çevrelerin Sakarya Caddesi’ne yürümesine polis izin vermedi.

İKİ YERDE NEWROZ ATEŞİ YAKILDI

Bunun üzerine hem Sakarya Caddesi’nde hem de BDP Ankara İl Binası önünde Newroz ateşi yakıldı, halaylar çekildi. Polisin BDP önünde bekleyenleri yürütmemesi üzerine Sakarya Caddesi’nde kutlama yapan kitle, BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü’nün çağrısıyla BDP İl Binası’na yürüdü.

Burada yapılan açıklamada, 21 Mart günü ilçelerde yapılacak kutlamalara ve yaklaşan 1 Mayıs’a çağrı yapıldı. Ertuğrul Kürkçü de, “Yürüyen halkın özgür mücadelesini hiçbir TOMA engelleyemez. Hiçbir İçişleri Bakanı halktan güçlü olamaz” dedi.

Mitinglerle halkların nasıl kardeş olduğunun herkese kanıtlanacağını, AKP hükümetinin de bu kardeşlik fotoğrafını engellemek için mitinglere yasak koyduğunu ifade eden Kürkçü, “Ne oldu? Yasaklar engel olabildi mi? Ankara’da bir değil, ikin Newroz kutlandı. Mübarek olsun” diye konuştu.

2014 Yerel Seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AKP hükümetine gereken cevabın verileceğini kaydeden Kürkçü, Başbakan Erdoğan’a da “Engellemeler bizi engelleyemedi, bu da size kapak olsun” diye seslendi.

Halkın gücünün önünde hiçbir gücün duramayacağını söyleyen Kürkçü, “halk her zaman önüne konan zorlukları aşmanın yolunu bulur. Halkın zekası bir dahininkinden daha fazladır. O yüzden halklarımıza güveniyoruz. Kadınların mücadele azmine, gençlerin özgürlük tutkusuna güveniyoruz. Güçlerimizi adım adım birleştireceğiz. Gelecek ellerimizdedir, Newroz piroz be!” diye sözlerini sonlandırdı.

ZULME KARŞI DİRENİŞ

Mitingin ardından Osmaniye Cezaevi’ne önceden planlanmış inceleme gezisi için yola çıkan Kürkçü, twitter’dan yayınladığı mesajla Amed halkını selamladı ve İstanbul’daki cinayeti lanetledi. AKP zulmüne karşı direniş çağrısı yaptı.