Kürkçü, İstanbul’da Tedavi Gören Ezidi Milletvekili Viyan Dahil’i Ziyaret Etti

Sincar Dağı’nda mahsur kalan Ezidilere yardım taşıyan helikopterin düşmesi sonucu yaralanan Irak Parlamentosu Ezidi Milletvekili Viyan Dahil’i, HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

ziyaret“HAYATİ BİR TEHLİKESİ YOK”
BDP İstanbul İl Başkanı Emrullah Güngör ve beraberindeki heyet ile Viyan Dahil’i ziyarete gelen Ertuğrul Kürkçü hastane çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Dahil’in sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Kürkçü, “Sol ayağındaki kırık ve kaburgalarındaki ezilme dışında hayati bir tehlikesi yok. Bir süre serviste kalacak, yoğun bakımda da değil. O yüzden hayati endişe yok” dedi.

“BİNLERCESİ HENÜZ SINIRIN ÖBÜR TARAFINDA YARDIM BEKLEMEKTEDİR”
Ertuğrul Kürkçü, Türkiye’nin sınır kapılarında uyguladığı ağır kontrolleri eleştirdi.

Kürkçü, “Bu vesileyle Türkiye Cumhuriyeti hükümetine ve özellikle Irak’ta açılan sınır kapılarına koyduğu ağır kontrolleri kaldırarak, pasaportu olmayan mültecilere kapıyı kapatarak, pasaportu olanları haftalar boyunca bekleterek uyguladığı ambargodan ötürü bu tutumunun uluslararası ölçekte uygulanması gereken insan haklarının bir ihlali olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Mülteciden pasaport sorulmayacağını, eğer Türkiye Cumhuriyeti hükümeti bugüne kadar öğrenmemişse uluslararası ilişkilerden hiçbir şey öğrenmemiş demektir. Viyan vekilimiz buradadır ama onun gibi binlercesi de henüz sınırın öbür tarafında yardım beklemektedir. Bu yardımların bir an önce ulaştırılması, sınır kapılarının iltica için bekleyenlere açılması, halklarımızın cömertliği ve yüce gönüllülüğü kadar Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin de elinde bulunan bütün insanı yardım kapasitesinin Irak’ın mazlum halklarına açılması gerektiğini bu vesileyle söylemek istiyoruz” diye konuştu.