Kürkçü: İzmir’de ırkçılığı, tekçiliği denize dökeceğiz!

Ertuğrul Kürkçü, İzmir Newroz’unda coşkulu konuşmasında, ‘ırkçılığı, tekçiliği İzmir’de denize dökeceğiz’ dedi.

Halkların Demokratik Kongresi’ni (HDK) oluşturan parti ve örgüt temsilcilerini yanı sıra BDP-Blok Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de kortejde yerini alırken, yaklaşık 3 kilometrelik yürüyüş boyunca “Biji Newroz”, ”Yaşasın halkların kardeşliği”, “Biji aşiti” sloganları atıldı.

‘ATEŞİNİZ BOL OLSUN’

Özgürlük mücadelesinde yaşamını kaybedenler anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından milletvekili Ertuğrul Kürkçü Newroz ateşini “Ateşiniz bol olsun” diyerek yaktı. HDK bileşenlerini oluşturan örgüt temsilcilerinin adları okunarak kitleyi selamlamasının ardından, HDK adına konuşan Semra Uzunok, KCK adı altında 6 bin kişiyi cezaevlerine dolduran AKP’nin, şimdi de HDK’ya yönelmek için zemin yaratmaya çalıştığını söyledi. AKP’nin tüm baskılarına rağmen 2012 Newroz’unun, barış ve kardeşlik arayışının alanlarda sürdüğünü gösterdiğini belirten Uzunok, “Bu özgürlük yürüyüşü, emek mücadelesi, doğa mücadelesi, kimlik mücadelesi birleştiği sürece yenilemez. Önünde kimse duramaz. Çözüm barışta, çözüm silahların susmasında” diye konuştu. İzmirli aydın, şair, yazar ve akademisyenlerin barış ve kardeşlik arayışına yönelik mesajları kürsüde seslendirilirken, Kürtçe-Türkçe türküler eşliğinde alanı dolduranlar gün boyu Newroz coşkusu devam etti.

ALEVİLERDEN BİRLİK ÇAĞIRISI 

Büyük bir coşku ile karşılanan konuşmasında İzmir Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Elif Bakır, tüm ezilenlere birlik çağrısı yaptı. Alevilerin çeşitli yerlerde evlerinin işaretlenmesinin ve Sivas katliamının zaman aşımına uğratılmasının devletin katliamcı yüzünü gösterdiğini söyledi.

‘AKP KÜRTLERE SUİKAST GİRİŞİMİNDE BULUNDU’

Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de konuşmasında birçok ilde Newroza saldıran AKP’ye “İzmir’e bak, Newroz nasıl kutlanırmış gör işte” çağrısı yaptı. Kürkçü, “Newroz alanına barış getirdik. AKP bize tekçiliği, savaşı dayattı. Ondan öncekilerin başına ne geldiyse AKP’nin başına da o gelecek. Kürt halkını yok etmeye çalışanlar bilmelidir ki, Kürt halkı bu mücadelesinde yalnız değildir. Tüm emekçiler, demokrasi güçleri birlikte bu tek parti diktatörlüğünü devirip özgürlüğümüzü kazanacağız. Barıştan yanayız ama öyleyiz diye başımızı Tayyibin cellâtlarına uzatmayacağız. Irkçılığı, tekçiliği İzmir’den denize dökeceğiz. AKP bu yıl Newroz’da Kürt halkına bir suikast girişiminde bulundu ancak kendisi suikaste kurban gitti” dedi.

Konuşmasın ardından Newroz, türküler ve halaylarla devam etti.