Kürkçü, Lice’de gerçekleşen saldırıyı basın toplantısında değerlendirdi

Kürkçü, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde PKK komutanlarından Mahsum Korkmaz’ın heykelinin yıkılmasının ardından çıkan olaylarda askerlerin Mehdi Taşkın isimli yurttaşı katletmesini değerlendirdi.

liceHDP Mersin il binasında yapılan basın toplantısında konuşan Kürkçü, devlet yetkilileri tarafından bir halkın değerlerine saldırılması ve halkın üzerine ateş açarak insanların katledilmesini sürecin bitirilmeye çalışılması olarak değerlendirdiklerini söyledi. Devlet Bakanı Beşir Atalay’ın olaylarla ilgili olarak farklı güç odaklarının devrede olduğunu söylemesinin kabul edilemeyeceğini belirten Kürkçü, farklı odakların devrede olduğu düşünülüyorsa konuyla ilgili soruşturmanın acil olarak başlatılması ve takibinin yapılması gerektiğini söyledi. Kürkçü, Bakan Atalay’ın ifade ettiği gibi hükümetin bilgisi dışında bir gelişme olmadığını düşündüğünü de belirterek, her nasıl olmuş olursa da Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra yaptığı konuşmaların etkisi ile gelişen bir durumun olduğunu belirtti. 

Barış sürecinin sabote edilmeye çalışılmasında Başbakan’ın Kürdistan illerinden istediği desteği alamaması sonrası “askeri, polisi HDP’nin üstüne salarım” benzeri açıklamalarının etkili olduğunu belirten Kürkçü, Başbakan ve hükümet tarafının başlatılmış olan süreci, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın belirtmiş olduğu yol haritasına uygun sürdürmesi gerektiğini ifade etti. Kürkçü, “Sürecin, AKP’nin iktidarını sürdürebilmesi gibi oyunlara alet edilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.