Kürkçü: Newroz asla yasaklanamaz

Kürkçü, kitleyi Kürtçe selamlayarak, “Kutlamalarımızı yasaklayabilirler, ama Newroz asla yasaklanamaz. Hepinize mutlu ve kutlu Newrozlar diliyorum. Newroz pîroz be” dedi.

Mersin’de sabah saatlerinde Yenişehir İlçesi’ne bağlı Şahintepesi Mahallesi’nde kutlama yapıldı. Esnaf ziyaretleri ardından Şahintepesi Mahallesi’nde yapılması planlanan etkinlik için mahalleye gidildi, ancak polis mahalleye yığınak yaparak etkinliğin düzenlenmesine engel olmak istedi. Bunun üzerine devreye giren Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ile polisler arasında uzun süre tartışma yaşandı. Müzik grubunu susturan polisler, halka müdahale edecekleri yönünde tehditte bulundu. Yaklaşık bir saat bekletilen kitle, kendi seslendirdikleri ezgiler ile halay çekmeye başladı. Halaya Kürkçü ile BDP’liler de eşlik etti. Ardından kısa bir konuşma yapan Kürkçü, kitleyi Kürtçe selamlayarak, “Kutlamalarımızı yasaklayabilirler, ama Newroz asla yasaklanamaz. Hepinize mutlu ve kutlu Newrozlar diliyorum. Newroz pîroz be” dedi. Yaklaşık yarım saat polis ablukası altında halay çeken kitle, daha sonra kutlamayı sonlandırdı.

Newroz yasak dinlemedi

Newroz yasaklara aldırmaksızın Diyarbakır’ın Bismil ve Ergani ilçeleri, Mardin’in Kızıltepe, Hakkari’nin Yüksekova, Ağrı’nın Doğubayazıt, Urfa’nın Viranşehir ilçesi ile Mersin’de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar sürüyor.