Kürkçü: Polis ile Kitle Kol Kola

BDP Mersin Milletvekili Kürkçü, Sinop’tan ayrılmak için öğretmenevini kuşatan kitlenin dağılmasını ve şehirden ayrılmaları için gerekli önlemlerin alınmasını beklediklerini, ancak polisin kitleyle kol kola olduğunu söyledi.

 

manset-1 ertugrul kurkcu“Çözüm İçin Müzakere, Barış İçin Eşitlik” kampanyası kapsamında Sinop’a giden ve öğretmenevinde kuşatılan Halkların Demokratik Kongresi (HDK) üyelerinin içinde olduğu bina etrafta toplanan kalabalık tarafından taşlamaya devam ederken, polis herhangi bir müdahalede bulunmuyor.

 

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, bianet’e yaptığı değerlendirmede Sinop Valisi ve emniyet yetkilileriyle görüştüklerini, BDP Eş Genel Başkanlarının da Ankara’da İçişleri Bakanı ile görüştüğünü söyledi.

 

Kendileri kuşatan kitlenin uzaklaştırılmasını, toplantı yapmalarının sağlanmasını ve şehirden ayrılacakları zaman gerekli önlemlerin alınmasını talep ettiklerini ifade eden Kürkçü sözlerine şöyle devam etti:

 

“Buraya girebilen kişilerle görüştük fakat açık halk toplantısını gerçekleştiremedik. Buradan ayrılmamız için gereken düzenlemelerin yapılmasını bekliyoruz. Bu akşam ayrılacağız ve Samsun’a geçeceğiz.

 

“Bu olan bitenlerin hepsi emniyetin ya göz yumması ya da ağır ihmali nedeniyle olmuştur. Her ikisi de aynı kapıya çıkar. Çünkü bu güruhun bunları yapmasına imkan verilmeyebilirdi.

 

“Sabah bizle toplantıdan vazgeçmemiz karşılığında güruhu dağıtma konusunda pazarlığa davet ettiler. Biz de toplantıdan vazgeçmemiz için bir sebep olmadığını ve onların güvenlik tedbirlerini almaları gerektiğini söyledik. Vekillerin halkla konuşmasından daha doğal bir şey olmadığını ve bunu sağlamanın da kendilerinin görevi olduğunu ifade ettik.

 

“Biz basın toplantısı yaparken çevreden binaya taş atılmaya devam edildi. Kırılan camlar oldu. Polis dışarıdakilerle kol kola geziyor. Polis alenen gözümüzün önünde kol kanat geriyor.

 

“Bizim edindiğimiz bilgiye göre bu insanlar Sinop’ta yaşamıyorlar ve çevreden bedava minibüslere doldurularak taşındılar.

 

bianet

 

[youtuber youtube=’http://www.youtube.com/watch?v=833V1GvIboc’]