Kürkçü: Yarın herkes Çağlayan’da olmalı.

Kürkçü, Kürt gazetecilerin davasında hakimin aldığı kararlara sert tepki gösterdi.
“Bu, duruşmanın aleniyetinin ayaklar altına alınmasıdır, gizli yargılamadır.”dedi

Ertuğrul Kürkçü, Kürt gazetecilerin davasında hakimin aldığı kararlara sert tepki gösterdi. Hakimin yarınki duruşmayı izleyicisiz yapma yönündeki kararına da Kürkçü, “Bizler orada olacağız. Herkesi de katılmaya çağırıyorum” şeklinde yanıt oldu.

İstanbul 15 Ağır Ceza Mahkemesi’nde Kürt gazetecilerin yargılandığı davada, Mahkeme Başkanı Ali Alçık’ın tutumu tepki çekti.

ANF’ye değerlendirmede bulunan ve duruşmada bulunan BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, “İki günlük izlenimimden çıkardığım sonuç; yargının herhangi biçimde sanıkların hakları üzerinden savunmaya asla razı olmayacağı yönünde. Usul hükümlerini sistematik şekilde çiğnediğini ve avukatların söz haklarını engellemesine tanık olduk” dedi.

‘MAHKEME KATLİAMCI ZİHNİYETTE DAVRANIYOR VE OLUMLU KARAR VERECEĞİNİ SANMIYORUM’

Kürkçü, şöyle devam etti: “Hakimin, esas olarak mahkemenin inzibatından çok dosyanın içeriğiyle ilgilendiğini gördüm. Sıkıyönetim yardımcı hakimi gibi davranıyor. Ben yargılamanın yapıldığı hiçbir mahkemede yargıcın avukatlara ve sanıklara böyle yaklaştığını görmedim. Bu nedenle, ’80’lerdeki katliamcı zihniyete benzetiyorum.”

Mahkemeden olumlu bir karar çıkmayacağını düşündüğünü belirten Kürkçü, ekledi: “Çünkü gidişat, yani hakimin usule göre davranışları üzerinden yorumlayacaksak; sanıklar lehine bir karar olmayacağı çok açık. Avukatların iddianamenin kabulüne karşı itirazına bile tahammül edilmedi. Gerek savcı, gerekse de mahkemenin hiçbir gerekçeye ihtiyaç duymadan karar alıp-verdiklerine tanıklık ettik.”

‘YARIN HERKES ÇAĞLAYAN’DA OLMALI’

Mahkeme Başkanı’nın, avukatların sorularını dahi yanıtsız bıraktığına dikkat çeken BDP’li Ertuğrul Kürkçü, mahkemenin yarın seyircisiz yapılması yönündeki kararı da, şu ifadelerle yorumladı: “Bu, duruşmanın aleniyetinin ayaklar altına alınmasıdır, gizli yargılamadır. Bir diktatörlük sözkonusu. Bunu kabul etmiyoruz. Avukatların da, hakimi HSYK’ye şikayet etmesi gerekiyor. Avukatların da böyle bir istemde olduğunu düşünüyorum. Yarın orada olmalı. İstanbul’da olan vekillerimiz, parlamento üyeleri, insan hakları savunucuları ve ailelerle birlikte herkes, yarınki duruşmanın seyircisiz yapılmasına izin vermemeli; Çağlayan’da bulunmalı.”(Anf)