Kürkçü:Birlikte Yeni Bir Dünya Kuracağız!

Tutuklu öğrenciler Dayanışma inisiyatifi (TÖDİ), Caferağa Spor Salonu’nda tutuklu öğrencilerle dayanışma konserinde konuşma yapan Kürkçü tüm gençleri hakların kurtuluş bayrağını yükseltmeye çağırıyorum dedi.

 

tutuklu ogrSalona “Tutuklu ve hükümlü öğrencilere adalet ve özgürlük”, “ODTÜ’de direnenlere selam, mücadeleye devam”, “Öğrencime dokunma” pankartları asılırken, öğrenciler sık sık “Zindanlar yıkılsın, tutsaklara özgürlük”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz”, “Her yer ODTÜ her yer direniş”, “Katil devlet hesap verecek” sloganları atıldı. Dayanışma konserine BDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, CHP Milletvekili Melda Onur konuşmacı olarak katıldı.

 

İnisiyatif adına konuşan Mehmet Karlı, “Burada sadece dayanışmak için değil, direnmek için, başkaldırımızı güçlendirmek için de toplandık. ODTÜ’de yaşananların ardından kaçmıyoruz. Bizler hep oradaydık, olmaya da devam edeceğiz” dedi. ODTÜ direnişini selamladıklarını belirten Karlı, “ODTÜ asla teslim olmayacak, öğrenci muhalefeti asla teslim olmayacak” diye konuştu.

 

‘BİRLİKTE YENİ BİR DÜNYA KURACAĞIZ’

 

BDP Milletvekili ve HDK Yürütme Kurulu Üyesi Ertuğrul Kürkçü; öğrencileri Kürtçe, Arapça ve Türkçe olarak selamladı. 800 tutuklu öğrenci olduğuna dikkat çeken Kürkçü, “Tutuklu öğrencileri cezaevlerinden dışarı çıkartmadığımız sürece hiçbirimize rahat yok” dedi. ODTÜ direnişini hatırlatan Kürkçü, “40 yıl önce ODTÜ’ye ‘devrim’ yazanların bugün yoldaşları pratikte devrim yazma cesaretini göstermişlerdir” diye belirtti.

 

Kürkçü şöyle konuştu: “Öğrencilerin bu coğrafyada cezaevlerinde yatmaması için fabrikalarda, tarlalarda, sokaklarda , Kürdistan’la kardeş olmak zorunda. Hep birlikte bu zorba düzenden kurtulmak istiyorsak, herkesi bir arada buluşturan, kimseyi dışlamayan mücadeleyi yükseltecek olan şey herkesi mücadeleye katan, herkesi mücadelenin önüne iten bir büyük devrimci örgüte ihtiyaç vardır. Bu ükede, bunu kurmak ve oluşturmak için tüm gençleri hakların kurtuluş bayrağını yükseltmeye çağırıyorum.”

 

‘DEMOKRASİNİN İLK GEREĞİ HAYIR DEMEKTİR’

 

Öğrencilerin yaşanan vahşetlere karşı kayıtsız kalmadıkları için tutuklandığını belirten Ertuğrul Kürkçü ise, “Demokrasinin ilk gereği hayır demektir. Öğrenciler yaşanan bu keyfi uygulamalara hayır dediği için tutuklandılar. Onların özgürlüğü bizim özgürlüğümüzdür. Eğer üniversiteler var olacaksa önce ve yalnızca bunu öğrenciler gerçekleştirecek” diye konuştu. Sırrı Süreyya Önder ise, daha iyi bir dünya, daha iyi bir üniversite yaratmanın öğrencilerin elinde olduğunu ve öğrencilerin bunun farkında olduğu için tutuklandığını ifade etti.

 

Kürkçü, “Yaşasın devrim ve sosyalizm” sloganıyla konuşmasını bitirdi.

 

“ÖĞRENCİLERİ CEZAEVİNE ATAN VE MARAŞI YAPAN AYNI ZİHNİYET AYNI”

 

sirriBDP Milletvekili Sırrı süreyya Önder de öğrencileri Kürtçe ve Türkçe selamladı. 19 Aralık Cezaevi Katliamı ve Maraş Katliamı’nın yıl dönümleri olduğunu hatırlatan Önder, HDK’nin de içinde yer aldığı çok sayıda örgüt tarafından 23 Aralık’ta Maraş’ta yapılacak olan mitingin yasaklandığını belirtti. Önder, “Hükümetler değişse de zulüm ve hafıza imhası değişmiyor, tutuklu öğrencilerin durumu Maraş’tan, Dersim’den, Şeyh Said’ten farklı değil. Katliam ve tutuklamaların hepsi birbirinden devir alınarak aynı gerekçe ve yöntemlerle hükümetler tarafından halka yaşatılıyor. Devlet tarafından düşman yaratılan Aleviler, Kürtler, sosyalistler, gençlerdir” diye konuştu.

 

Katliamlardan birinin çözülmesi durumunda tüm katliamların açıklığa kavuşturulacağını söyleyen Önder, “Katliamların hep aynı elden yapıldığı çok açık bir şekilde ortadadır. Bu ülkede yaşanan hiçbir katliamı unutturmamazı gerekiyor. Onlar bizim tarihimizden korkuyorlar. Ama ‘Bu tarih bizim’ diyerek katliamların hesabını sormalıyız” dedi.

 

Şenlikte Eski Bando, Şeval Sam, Leman Sam, Vardiya, Bajar ve Bandista sahne alırken, öğrenciler hep bir ağızdan marşlara ve şarkılara eşlik ederek halaya durdu.