Kürkçü:Talepler karşılanana kadar halkla yan yana direnmeye devam edeceğiz!

Halkların Demokratik Kongresi Mersin İl Meclisi, 49 gündür açlık grevinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin taleplerine dikkat çekmek amacıyla Akdeniz Belediyesi önünde toplanarak basın açıklaması ve oturma eylemi yaptı.
Anadilde eğitim ve anadilde savunma hakkının verilmesi ve Abdullah Öcalan’a uygulandığı iddia edilen tecrit koşullarının kaldırılması talebiyle başlatılan açlık grevinin 49. gününde Mersin’deki HDK üyeleri AKP binasına yürümek istedi.
Akdeniz Belediyesi önünde bir araya gelen ve aralarında Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü’nün de bulunduğu grubun AKP Akdeniz İlçe Başkanlığı’na yürüyüşüne emniyet güçleri izin vermedi.

Bunun üzerine belediye önünde bir konuşma yapan Ertuğrul Kürkçü, Başbakan Erdoğan’a seslenerek, “Halkımızın gururu, tutsakların onuruyla oynama, bedelini ödetiriz. Sen kimsin? Elini sıcak sudan soğuk suya sokmayan, açlık nedir bilmeyen sen, bizim mahkumların onuruyla oynayamazsın. Türkiye kaynaklarını ailesine peşkeş çeken sen, ahlakı bizden öğren” diye konuştu.

Açlık grevine giden mahkumların taleplerini anladıklarını ve bu nedenle de tavırlarını tartışmayacaklarını ifade eden Kürkçü, “Talepler karşılanana kadar halkla yan yana direnmeye devam edeceğiz” dedi.

HDK Mersin Meclisi adına konuşan Müslüm Tank ise olası ölümlerden Başbakan Erdoğan’ın sorumlu olacağını ifade ederek, “Açlık grevine seyirci kalmak ölümlere, çatışmalara ve savaşa seyirci kalmaktır. Türkiye’nin demokratikleşmesinden Kürt sorununun demokratik çözümünden yana olan herkesi bu sorun karşısında hızla adım atmaya çağırıyoruz. Türkiye’yi yönetenlere, hükümete, bakanlara, idarecilere sesleniyoruz. Açlık grevlerini bir trajediye dönüşmeden bitirmek elinizde. Yeter ki bizim de haykırdığımız taleplere kulak kabartın ve bunların vazgeçilmez haklar olduğunu teslim edin” diye konuştu.

(Mersin İmece)