Kürt halkı adım adım başarıya yürüyor!

Fransa’nın Strasbourg kentinde bulunan Avrupa Konseyi (AK) önünde, Öcalan’a özgürlük nöbetinin birinci yıldönümü dolayısıyla yapılan mitingde konuşan BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, “Kürt halkı adım attı ve adım adım başarıya yürüyor” dedi.

 

 

strasbourgKürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve tüm siyasi tutsakların özgürlüğü için AK önünde başlatılan nöbet eyleminin birinci yıldönümünde kitlesel bir gösteri yapıldı.

 

Strasbourg’da düzenlenen mitingde konuşan BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, “Emek zayi olmuyor. 30 yıl boyunca mücadeleye emek verenler sonunda bir sonuç almaya başladılar. Şimdi barış sürecinin başına giriyoruz” şeklinde konuştu.

 

Kürkçü, “Kürdistan halkının statü ile Türkiye halkının da demokrasi içinde yaşamasını hedef alan bir süreci başlattığı için Sayın Öcalan’a teşekkür ediyoruz. Her bijî her bijî” diye ekledi.

 

Bu kapının açılmasının Türkiye’de nasıl bir enerji ortaya çıkardığının Gezi Parkı direnişinde görüldüğüne dikkat çeken Kürkçü, “Gezi’de bir araya gelenler her yerde özgürlük talebi ile ayağa kalkanlar, Kürdistan halkının özgürlük talebini de selamlıyorlar. Taksim Amed’i, Strasbourg Taksim’i ve Amed’i selamlıyor” diye konuştu.

 

Kürkçü, “Mutlaka taleplerimizin arkasında kadın erkek çoluk çocuk durmamız lazım. Egemenler asla egemenliklerinden vazgeçmez. Kürt halkı adım attı ve adım adım başarıya yürüyor. Ama bunun için mücadeleye devam. Sayın Öcalan özgür olmadan mücadelemiz devam edecek” ifadelerini kullandı.