Mersinli Gençler ‘Kürkçü’ Diyor

Mersin’de partilerin yoğun seçim yarışı sürerken bağımsız milletvekili adayı Ertuğrul Kürkçü, gençlerin ilgisini en çok çeken adayların başında geliyor.

Bir buçuk milyonu aşkın nüfusuyla Anadolu’nun en kalabalık kentlerinden olan Mersin’de partilerin yoğun seçim yarışı sürerken bağımsız milletvekili adayı Ertuğrul Kürkçü, gençlerin ilgisini en çok çeken adayların başında geliyor. Kentin tek bağımsız milletvekili adayı olan Kürkçü’yle ilgili görüşlerini sorduğumuz gençler Kürkçü’nün farklı bir siyasetçi profili çizdiğini söylüyor. Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku’nun adayı Kürkçü’nün her kesimden insanın sorunlarına değinmesinin kendilerini etkilediğini belirten Mersinli gençlerin görüşleri şöyle:

Tuğba Gür (22 yaşında, öğrenci):

Ben Ertuğrul beyi destekliyorum çünkü siyasette farklı bir tarzı olduğunu düşünüyorum. Meclis’te de bu farkı yaratacaktır. Üniversitedeki çoğu arkadaşımda da Kürkçü’yü tanıdıkça desteklediklerini görüyorum. Bence BDP’de de farklı bir çizgi yakalayacaktır.

Evin Bilmedi (23, öğrenci):

Aday olmasını olumlu buluyorum, gördüğüm kadarıyla da Meclis’te sadece Kürt meselesinde değil her alanda mücadele edecek bir isim. Bence seçilme ihtimali de çok yüksek.

 

Esra Doğru (24, öğrenci):

Herhangi bir etnik kökene bağlı olmadan çalışacağını düşündüğüm için kazanmasını istiyorum. Zaten büyük ihtimalle seçilecek de. Burada eskiden BDP’ye oy vermeyen birçok insanın şimdi oylarını vereceklerini gözlemliyorum. Bu da bir farkın olduğunu gösteriyor bence.

Hakan Ataş (21, öğrenci):

Ben Ertuğrul Kürkçü’nün Mersin’deki oyları ikiye katlayacağını düşünüyorum. Çünkü herkesin iş, ev, arsa vadettiği bir dönemde o ezilenden yana bir siyaset yürütüyor. İnsanlar da bunu görüyor, çevremdeki çoğu arkadaşım da bundan etkilenerek oylarını ona vereceğini söylüyor.

Naim Kunduracı, (20, işsiz):

Bence seçilecektir. Ben aslında blok adayı olmasaydı oyumu vermeyecektim ama şimdi vereceğim. Meclis’te de önemli bir fark yaratacağını düşünüyorum.

 

Ömer Elmas, (19, öğrenci):

Gördüğüm kadarıyla klasik siyasetçi tipinden çok farklı, özellikle gençlerle çok iyi ilişkiler kuruyor, herkesi uzun uzun dinliyor. Bence Meclis’te de gençlerin sesi olacak.

 

Yeliz Kurt, (18, öğrenci):

Burada biz milletvekillerine ulaşamıyoruz normalde. Ama Ertuğrul Kürkçü herkesi dinliyor, onlarla konuşuyor. Bence Mersinli gençlerin sorunlarını Meclis’e taşıyacak. Seçilmesinin olumlu olacağını düşünüyorum.

 

Ferhan Öner, (19, öğrenci):

Ben de birçok genç gibi daha tanıma dönemindeyim ama gördüğüm kadarıyla söyleyeyim, bence insanların değerlerine saygı gösteren bir kişi. Daha önce CHP’yi tek alternatif olarak birçok kişi şimdi onu alternatif olarak görüyor.

 

Dilsoz Oral, (20, öğrenci):

Biz Kürtlerin haklarını savunan herkesi savunuyoruz. Bence farklı bir oy alarak Meclis’e gidecek, sadece Kürtlerden değil, farklı birçok kesimden de destek alacağını düşünüyorum. Konuşmalarında gençlere çok önem verdiğini de görüyoruz, bu da ayrıca iyi bir şey bizim için.

Cihad Aktay, (23, öğrenci):

Bizim üniversitemizde kendisine önyargılı yaklaşan birçok öğrenci, tanımaya başladıkça fikirlerini değiştirdiler, şimdi oylarını ona vereceklerini söylüyorlar. Bence üniversite öğrencilerinin ve üniversiteye hazırlananların sorunlarını en iyi o Meclis’e yansıtacak.

Murat Gül, (20, öğrenci):

Benim ailem normalde CHPli, bu seçimde de CHP’ye oy vereceklerdi ama Ertuğrul beyin aday olması üzerine fikirlerini değiştirdiler. Bizim gibi bir çok aile görüyorum, o yüzden de yüksek ihtimalle seçilecek.

 

Çetin Beştaş, 22, işçi:

Bence bizim gibi gençlerin sorunlarını anlatması açısından çok rahat ulaşılabilen bir siyasetçi. Diğer siyasetçiler sizinle iki dakika konuşmuyorlar.

 

Gizem Karasu, 18, öğrenci:

Eğitim ve sağlık alanlarındaki söylemlerine denk geldim, hepsi de çok olumlu. Bence ciddi bir fark yaratacak Meclis’te, o yüzden ben de destekliyorum.