Nurhak’ı Asla Unutmadık, Unutmayacağız

31 Mayıs 1971 tarihinde Nurhak Dağı’nda katledilen devrimci gençlik önderleri Sinan Cemgil, Alparslan Özdoğan ve Kadir Manga İzmir’de anıldı. 

13322174_1003321829716741_3674556350895980447_nBuca Eski Mezarlığında Alparslan Özdoğan’ın mezarı başında toplanan kitle, “Yaşasın devrim ve sosyalizm” , “Devrim şehitleri ölümsüzdür” , “Faşizme ölüm halka hürriyet” sloganları attı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Ege 78’liler Derneği Başkanı Servet Ali Çınar, 45 yıl önce Nurhak’ta yaşananların daha sonra Kızıldere’de, darağaçlarında ve ev baskınlarında da yaşandığını anlattı. Nurhak’ta katledilenlerin halkların özgürlük ve kurtuluş mücadelesinin simgesi haline geldiğini söyleyen Çınar, “Bugün burada Sinan, Alpaslan ve Kadir’in kimliğinde faşist darbelere karşı direnen tüm devrimcileri, bağımsızlık, özgürlük, devrim ve sosyalizm uğruna ölüme gülümseyerek gidenleri, ölümsüzleşenleri saygıyla anıyoruz. Onları unutmadık, unutmayacağız” dedi.

Daha sonra söz alan HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Nurhak’ta katledilenlerin mücadelelerini bugün her alanda sürdürdüklerini söyleyerek, “Bugün Türkiye’nin ve Kürdistan’ın neresine başımızı çevirsek her yer Nurhak ve Kızıldere’dir. Bugün de devrim mücadelesinde birçok arkadaşımız hayatını kaybediyor. Onların mücadelesini her alanda sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Emek Gençliği MYK üyesi Pınar Çetinkaya ise, Sinanlardan gençliğe devrimci inancın kaldığını söyleyerek, “Onları anmak bugünlerde her alanda yaşanan baskılara karşı mücadele etmektir. İşçi sınıfının kurtuluşunu hedeflemektir. Gençler olarak bize onlardan kalan mirası en geniş mücadele cephesini kurarak büyütmeliyiz” dedi. Anma atılan sloganlar ve söylenen türkülerle sona erdi.