O fotoğraflar Psikolojik Harptir

Hükümete yakın gazetelerde HDP Eş Genel Başbakanı Selahattin Demirtaş ve bazı HDP’lilerin, Ankara’daki katliamdan sonra gülümseyen fotoğrafları yayınlandı. HDP’li Ertuğrul Kürkçü o yayınları RS FM’de Yavuz Oğhan’ın bidebunudinle programında değerlendirdi: Bu bir psikolojik harptir, yapanlar herkesin zekası ile alay eden yaratıklardır.

hdp(39)Ankara’daki katliam sonrası en çok HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın devleti katil olmakla suçlayan açıklaması konuşuldu. Birçok çevreden ama özellikle hükümetten sert tepki gören konuşmanın nedenini HDP’li Ertuğrul Kürkçü anlattı, ‘öfkelenmekte ne var?’ diye sordu.

“Bir yakınınız öldürülürse öfkelenirsiniz, yüz yakınınız öldürülürse çok öfkelenirsiniz, binlerce yakınınızın ölüm tehdidi altında olduğunu bilmek aynı zamanda sizi kaygılandırır da. Acının dilinin her zaman keskin olacağını bilmemiz gerektiğini not edelim. İktidar mevkiinde bulunanlar eğer zincirleme olarak Haziran ayından bu yana giderek artan sayıda insanın hayatına son veren aynı tarzda, aynı yöntemlerle gerçekleştirilmiş katliamları önleyememişlerse, hadi diyelim ağızlarından ellerinden değilse bile ayaklarından kan akıyordur, o kan onlara bulaşmıştır.”

‘DEVLET GÖREVİNİ YAPMIYORSA ÖFKELENMEYELİM

Diyarbakır’da, Suruç’ta ve Ankara’da bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin hükümete muhalif olduklarını hatırlatan Kürkçü, “biz, bize yapılmış olan şeylerden bahsediyoruz dedi”, hükümeti yeterli soruşturma yapmamakla suçladı.

“Asıl mesele ikişer ikişer kendilerini havaya uçuran insanları birbirine bağlayan şebekenin ne olduğudur. Hükümetin ortaya çıkarması gereken budur. Öte yandan İŞİD’i yabancı güç gibi bize göstermesinler. Her katliamın ardından 2 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı çıkıyor. Bu insanlar burada doğdular, büyüdüler ve katliama karıştılar. Dolayısı ile biz yerli bir şeyden, Türkiye’nin içinde işleyen bir makineden bahsediyoruz. Dolayısı ile içişleri bakanlığının görev alanına giren bir iş ile karşı karşıyayız, görevlerini yapmıyorlarsa öfkelenmeyelim mi?”

Peki ya kendisinin de içinde olduğu, HDP’lilerin olay yerine karanfil bırakırken çekilmiş ‘gülümseyen’ fotoğrafları. Hükümete yakın medyada bu fotoğraflar “HDP katliama içten içe seviniyor” diye haberleştirildi. Ertuğrul Kürkçü, bu tespite de çok kızgındı. O fotoğrafları gündeme getiren Başbakan’a da gönderme yaptı.

“Bunu ciddiye alan insanların bunu yapanlardan daha kötü insanlar olduklarını söyleyebilirim sadece. İnsan, isterse en acı anında olsun, yüzünde bir gülümseme olabilir. On binlerce fotoğraf çekip bunun bir tanesini, yorumlayarak, montajlayarak, fotomontaj yaparak ‘herkes bir arada’ böyle bir şey yapıyormuş gibi taktim etmek psikolojik harptir. Böyle olduğunu gördüğü halde görmezden gelenlere ‘herkesi kendileri gibi akılsız sanan, herkesin zekası ile alay eden yaratıklar’ derim.”

‘AKŞAM GAZETESİNE O BAŞLIĞI KİM ATTIRMIŞSA BOMBAYI DA O PATLATTIRMIŞTIR’

Kürkçü canlı yayına katılmadan önce taziyeye gittiğini, cenazelerde uzun süre birbirinden ayrı kalan insanların karşılaştıklarını, bir yandan ağlaştıklarını bir yandan da birbirlerini gördüklerinde gülümsediklerini anlattı. O fotoğrafı kullanan gazetelere çok sert çıktı. Failleri orada arayın dedi.

“Bugün akşam gazetesinde ‘Esad planladı PKK bombaladı’ başlığını atma emrini kim verdiyse, Ankara’daki bombayı da o patlatmıştır. Bombaların üzerine iliştirildiği insanların kimlikleri önemsizdir.”