Ölüm en cesur ve güçlü olanları buluyor

DAİŞ çeteleri ile girdiği çatışmada yaşamını yitiren YPJ’li Melek Erkek için verilen mevlitte konuşan İzmir Milletvekilli Ertuğrul Kürkçü, “Ne yazık ki ölüm savaşta her zaman en cesur, en fedakar ve en güçlü olanları buluyor” dedi.

5484Kobanê’nin Şexler köyünde 26 Haziran’da DAİŞ çeteleri ile girdiği çatışmada yaşamını yitiren YPJ’li Melek Erkek (Hîvda Avareş) için İzmir’in Bornova Çamkule Taziye Evi’nde mevlit verildi. Mevlidin verildiği salona YPJ’li Melek’in fotoğrafları asıldı. Yurttaşların yanı sıra İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Barış Anneleri Meclisi, YAK-DER, TUHAD-FED Eş Genel Başkanları Mehmet Temizyüz ve Bahar Oktay, İDAY-DER ile HDP il yöneticileri katıldı. İDAY-DER’den gelen imamların Kürtçe mevlit okunmasının ardından özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşunda duruldu.

Sık sık “Şehit namirin” sloganının atıldığı mevlitte konuşan Kürkçü, yaşanacak bir dünyayı hep birlikte kurmak istediklerini belirterek, “Ne yazık ki ölüm savaşta her zaman en cesur, en fedakar ve en güçlü olanları buluyor. O nedenle böyle genç ve yetenekli kadınların hayattan ayrılmaları bizi her şeyden çok üzüyor. Bir yandan da biliyoruz ki böyle kadınlar olmasa mücadele olmaz ve diğer kadınlar özgürleşemez” dedi.

İzmir YAK-DER Eş Başkanı Hasibe Bingöl de, bir yıldızın daha kaydığını dile getirdi. Ardından konuşan YPJ’li Erkek’in babası Recep Erkek ise, çocuğu ile gurur duyduğunu belirterek, “Onların mücadelesi bizim mücadelemizdir. Onların mücadelesine sahip çıkacağız” diye belirtti. Daha sonra ise YPJ’li Erkek’in kız kardeşi ise ablasının anısına “Şehid Zilan” isimli şiiri okudu.