Ortak Vatan Ortak Gelecek

Kürkçü, erken seçime yönelik parti stratejileri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. 

ERTUGRUL KURKCU / FOTOGRAF MUHSIN AKGUN

1 Kasım seçimlerinde, ‘Ortak vatan ve ortak gelecek’ temasını öne çıkartacaklarını belirten Kürkçü, ayrıca YSK’nın bu hafta vereceği sandık taşıma kararını, Binali Yıldırım’ın İzmir milletvekili adaylığını ve CHP’nin yeni seçim beyannamesinde seçim sürecine yönelik öne çıkan ‘Yalnız CHP çözer’ sloganını değerlendirdi.

1 Kasım seçimlerinde yine barış ve özgürlük eksenli bir yol izleyeceklerini anlatan Kürkçü, “Bu tekrar girmeye mecbur bırakıldığımız bir seçim olduğu için referandum karakteri kazandığını da unutmuyoruz. Yeniden seçime zorlanmamızın tutumumuzda bir değişikliğe yol açmadığını, seçmenlerimizin güvenini arttıracak bir şekilde gündeme getireceğiz. Çatışmaların yeniden baş gösterdiği bir dönemden geçiyoruz. Bunun toplumda yarattığı kaygının farkındayız ve bölünme paranoyasının doğmasına izin vermeyecek şekilde ‘Ortak vatan ve ortak gelecek’ temasını öne çıkartacağız” dedi. Kürkçü, CHP’nin yeni seçim beyannamesinde çözüm sürecine yönelik ‘Yalnız CHP çözer’ sloganıyla ilgili olarak ise şu ifadeleri kullandı: “Hiç kimse bu sorunu yalnız çözemez. Türkiye’yi oluşturan bütün unsurlar bu çatışmayı birlikte çözebilir. Yalnız çözebilecek kimse yok öyle olsa biz derdik yalnız biz çözeriz diye. Mutlaka bizim en beğenmediğimiz ve bize en muhalif kesimlerin de çözüm sürecinde yer alması gerekir ki herkesin gönlünü doyuran bir çözüm olsun. Tekçilikten çok çektik ve kendimiz de hiçbir zaman tek dememeye itina ediyoruz.”

“YSK’NIN SANDIK TAŞIMA YETKİSİ YOKTUR”
Parti olarak seçimleri boykot kararı almayacaklarını vurgulayan Kürkçü, “Boykot gibi bir karar yok. Biz her şeye rağmen bu seçimleri yapacağız. Halk bunun formülünü Cizre’de buldu ve ‘İsterlerse sandıkları saraya taşısınlar gidip oyumuzu kullanacağız’ dedi. Halkın iradesi çok önemli; halk neyi önemsiyor ve neyin etrafında ortak büyü oluşmuş ise biz ona önem vermek zorundayız. YSK’nın dahi sandıkların yerinin değiştirilmesi konusunda bir karar alma yetkisi yoktur. YSK’nın yetkileri yasalar ile çok net olarak tanımlanmış durumda. Bu açıdan, ilçe seçim kurullarının kimi zaman tek bir üyenin kararı veya valiliklerin talebi ile aldıkları kararlar kanunen yok hükmündedir. Bir mahkeme Türkiye’de idam cezası veremez çünkü bu ceza kaldırılmıştır. YSK da sandıkların taşınması şeklinde bir karar veremez çünkü buna yetkisi yoktur. O nedenle YSK’nın yerel kararları boşa çıkartarak bu konudaki başvuruları geri çevireceğini bekliyorum” ifadelerini kullandı.

“İSTER BİNALİ YILDIRIM İLE İSTER BAŞKASIYLA…”
Kürkçü, Binali Yıldırım’ın adaylığının İzmir oylarını etkilemeyeceğini söyleyerek, “AKP hükümetinin herhangi bir üyesi, AKP hükümetinden daha çok etkili olamaz. AKP’nin hükümet olarak icraatı toplum tarafından ödüllendirilmiyor aksine cezalandırıyor. Dolayısıyla kimi koyarlarsa koysunlar daha yüksek bir sonuç alması bence mümkün değil. İzmir’de AKP ve MHP seçimin kaybedeni olacaktır. Bundan hiç şüphe etmiyorum. Ölüm döşeğindeki hastalarla ilgili tavsiyeler ve reçeteler gibi AKP de ne yaparsa yapsın; ister Binali Yıldırım’la isterse başkasıyla gelsin artık çözülmekte ve çürümekte olan bir parti olduğu için uçağın burnunu yukarıya doğru çevirmek mümkün değil” diye konuştu.

“PARTİLERE VE PARTİLİLERE DÜŞMAN DEĞİLİZ”
Kürkçü, son olarak İzmirli seçmene seslenerek şunları söyledi: “İzmir halkının, hangi partiden olursa olsun yurttaşlarımızın ortak geleceğini gözeterek tutum almasını ve partimize yönelik olarak gerçekleştirilen yıkım güçlerinin propagandasına kulak asmamalarını isterim. Bizi, Türkiye’nin geleceğini inşada son derece önemli rolü olan politik bir güç olarak görürler ve oy vermeseler bile akıllarında tutarlarsa çok memnun oluruz. Biz partilere ve partililere düşman değiliz; siyasetlere karşıyız ve eleştiriyoruz. Bu nedenle İzmir seçmeninin bu ortak büyüyü de koruyacağını umut ediyorum. İzmir’de uygar ve sakin bir seçim dönemi geçireceğimizi düşünüyorum.” (www.ilksesgazetesi.com)