PKK’ya silah bırakın demek IŞİD’e teslim olmakla aynıdır

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, “AKP HDP ile herhangi bir ilişkiyi PKK’nin silah bırakmasına endeksliyor, bizi PKK’ye karşı bir tür rehin olarak kullanmak hem, çirkin hem saçma” dedi.

indir Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, koalisyon hükümetine yönelik açıklamalarda bulundu. Kürkçü; “Olası koalisyonlar içerisinde HDP de yer almak ister. Örneğin CHP ile bir koalisyon kurabiliriz. Fakat bu parlamentodan güvenoyu alamaz. Güvenoyu alabilecek olan koalisyon hükümetinin en azından 276 vekili garanti olmalı. Ne yazık ki CHP-HDP’nin sayısı böyle bir hükümeti mümkün kılmıyor. Biz AKP ile hükümet kuramıyoruz. Özgürlük, demokrasi, adalet ve barış prensiplerimiz var. AKP, özellikle Recep Tayyip Erdoğan vasıtasıyla önceliklerimize karşı çok net mesajlar veriyor. İktidar; Kürt sorununa çözüm, demokratik barış, Dolmabahçe’de varılan çözüm mutabakatı eksenlerini tanımadığını ilan etti” dedi.

MHP, HDP’YE DÜŞMAN

Ertuğrul Kürkçü, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: “Koalisyonu, PKK’nin silah bırakmasına endeksleyen AKP, bir koalisyon kurmanın siyasi imkanlarını ortadan kaldırıyor. Biz sorunların çatışmasız çözümünü istiyoruz. Çatışmanın son bulması için çatışan taraflar arasında bir mutabakat olması gerekir. HDP’yi PKK’ye karşı bir tür rehin olarak kullanmaya çalışmak hem çok çirkin ve saçma. Hem de kabul edilemez bir şey. Silahlı çatışmanın son bulmasını isteriz ancak bunun yolu bizim Kürdistan Topluluklar Birliği’ne (KCK) ricacı olmamız değil çatışmanın sebeplerinin ortadan kaldırılmasıdır. PKK’yı silah bırakmaya davet edin demek, Kürtler İŞID’e teslim olsun demekle aynı şey. Bütün bunları düşünmeden konuştuğu için hükümet esasen ortaya saçma bir taleple gelmiş oluyor. Taleplerini KCK’ye iletmesi yerinde olur. Orada kendilerini dinleyecek, anlayacak, bundan önce de Oslo’da müzakere ettikleri insanlar var. Bu kararları veriyorlar. Bu işlerin nasıl yapılacağını AKP Hükümeti biliyor. Hepsi unutmuşsa Hakan Fidan bunu biliyor, kendisine sorabilirler” dedi.(Umut Karakoyun-gazetedokuzeylul.com)