Seçimin kaderini HDP belirleyecek

Kürkçü, HDP’nin bütün toplumsal plan değişikliği kapılarını açacak bir anahtar olduğunun altını çizdi ve “Baraj tartışması artık son buldu. HDP’nin bundan sonra alacağı en az oy yüzde 13 olacağı gibi, bunun üzerine doğru çıkmak her durumda dengeyi ezilenler, çalışanlar, emekçiler, ötekileştirilenler lehine değiştirecektir” vurgusunu yaptı.
11231152_891648087550783_6785897874822437818_nHDP İzmir Milletvekili adayı Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Süleyman Gündüz ile birlikte Deri Dokuma ve Tekstil İşçileri Sendikası’nı ziyareti sırasında işçilere hitap eden HDP’li vekil Kürkçü konuşmasının başında 10 Ekim’de yaşam hakları ellerinden alınanlar için başsağlığı dileklerini iletti.

“SEÇİMLERE YÜKSEK KATILIM SAĞLAMALIYIZ”

1 Kasım seçimlerinin Türkiye’nin geleceği açısından önemine dikkat çeken HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, önümüzdeki günlerdeki olası saldırılarla halkın kafasında yaratılmaya çalışılacak endişelere rağmen, 1 Kasım seçimlerine katılımın en yükseğe ulaşması için çaba harcanmasını istedi ve şöyle devam etti: “ Geçmişte hayat mücadelesinin parlamento mücadelesinin önünde olduğunu söylerdik, doğrudur da. Ancak bu sefer parlamento için yapılacak seçimler iktidarın sona erdirilmesi için o kadar önemli bir meşruiyet kaynağı haline geldi ki. Çünkü karşımızda; seçimlerden kaçmak, seçimlerden kaçamazsa sandığı kaçırmak, sandığı kaçıramazsa savaş çıkarmak çarelerine sarınan Erdoğan rejimi var”

“İZMİR’DEN 4 MİLLETVEKİLİ”

CHP liderinden sık sık restorasyon kelimesini duyduklarını ve restorasyonu kesinlikle kabul etmediklerine işaret eden HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü “Restorasyon bir toplumu daha önce var olan duruma iade etmektir ki, TC’nin iade edileceği yer 12 Eylül’ün baskıcı, sınıf egemenliğinin olduğu anayasal zeminidir. Biz ise radikal değişiklikler hattındayız. Türkiye’de sistemde radikal değişiklikler yapmak için iktidara talip oluyoruz” ifadesini kullandı.

CHP’nin ustalıklı bir siyaset zemini oluşturması gerektiğine vurgu yapan Kürkçü, İzmir için CHP’liler tarafından yapılan “HDP’nin İzmir’den alacağı 2 milletvekilidir, daha fazlası olmaz o yüzden fazla oya ihtiyaçları yok” propagandasına karşı da şunları söyledi: “HDP İzmir’de değil, Türkiye’nin birçok bölgesinde aldığı milletvekilinden fazlasını çıkarabilecek altyapıya sahiptir. İzmir için birinci bölgeden 2nci milletvekilini çıkarmanın eşiğindeyiz. Aynı durum ikinci bölge için de olabilir. İzmir için 4 milletvekili hayal değildir. Bu yüzden HDP’ye oy vermek sadece Erdoğan’ı durdurmak için değil aynı zamanda güçlü bir halk temsiliyetini parlamentoda sağlamak için de son derece önemlidir.”

Erdoğan’ın geriletilmesinin CHP’nin oyunun yüzde 25’ten yüzde 27’ye çıkması ile mümkün olmadığının altını çizen Kürkçü “Erdoğan’ın geriletilebilmesi AKP’nin 2 puan aşağı çekilmesi ile olur ki, AKP’den başka bir alana doğru oy çekebilecek tek güç de HDP’dir” dedi ve politikayla ilgili herkesin HDP’yi bütün toplumsal plan değişikliği kapılarını açacak bir anahtar olarak değerlendirebilmesi gerektiğine işaret etti.

İŞÇİLERE BİRLİKTE MÜCADELE ÇAĞRISI

İşyerlerindeki sömürü ve baskı ile askeri baskının arasındaki bağın değendirmesinin en iyi sendikacılar tarafından yapılabileceğini belirten HDP’li Kürkçü şöyle devam etti: “2 Kasım’dan itibaren işçi sınıfını bütün çalışanlar ile birlikte diktatörlüğe son vermek üzere harekete geçmeye davet ediyoruz. İşçi sınıfı alevinin, kürdün davasının çözülmesini, kadının, öğrencinin, yoksulun davasının çözülmesini, temel demokratik hak ve özgürlüklerin kazanılmasını kendi baş meselesi olarak göremezse, ücret mücadelesinde, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve iktisadi refah mücadelesinde toplumun diğer kesimlerinden destek görmekte zorlanacaktır. O yüzden ikisini birlikte götürmek, işçi sınıfı partilerinin ve işçi sınıfı hareketinin başta gelen işi olmalıdır”

“ÇATIŞMA VE KAN GERÇEKLERİ GİZLİYOR”

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Deriteks’teki konuşmasında Kürt halkının mücadelesinin anlamı ve değerinin yeterince anlaşılamadığına da dikkat çekti ve “Kürt halkına dayatılan savaş ve çatışma ortamı, akan kan ve ölümler gerçek taleplerin görülmesini engelliyor. Biz HDP olarak çatışmasızlık ve müzakereler için elimizden geleni yapıyoruz ve yapacağız” dedi.
Deriteks’teki toplantıya HDP Milletvekili Levent Tüzel ve Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan da katıldı.