Şiddetin kaynağı kurutulmalı

Kürkçü, Türkiye’yi saran şiddetin kaynağından kurutulması gerektiğini savundu ve “Bunu da şiddetin asıl kaynağı olan hükümetin yapması mümkün değildir” dedi ve ne şartlarda olursa olsun tüm kesimleri 1 Kasım’da oy vermeye çağırdı.

12107114_889116931137232_1234988234797168184_nKonak Çınartepe’deki Şenkaya-Nişantaşı ve Yoğurtçular Köylüleri Dayanışma Derneği’ni ziyareti sırasında konuşan Kürkçü; bugünün Türkiye’sinde hayatımız hakkında konuşmanın Türkiye’nin siyasi durumunu konuşmaktan geçtiğinin altını çizerek “Türkiye hak etmediği bir hükümetle yönetiliyor. Devlet zoru, paranın zoru, caminin telkinleri ve medya kullanılarak seçim sonuçları değiştirilmeye çalışılıyor. Türkiye bu hükümetle yönetilmeyi hak etmiyor. Bu yüzden ne olursa olsun 1 Kasım’da sandığa gitmeliyiz ve kendi kaderimizi değiştirecek oyu vermeliyiz” dedi.

HDP’nin yüzde 90’a yakın oy aldığı bütün ilçelerin darmadağın edinmek istendiğine vurgu yapan Ertuğrul Kürkçü; 80 yaşında kadınlar ve 3 aylık bebeklerin katledildiğine işaret etti “Eğer biz bunları öldürmezsek bunlar sizi öldürecek diyorlar. Ancak halk artık bu güvenlik iddiasına inanmıyor. Bu halk artık korkmuyor, ne burada, ne Ankara’da, ne de bölgede. Eğer korksaydı, Ankara Katliamının ardından ne Sıhhiye Meydanı ne Gündoğdu Meydanı böylesi kalabalık olurdu. Bu insanlar, bu kalabalık bu ülkenin vicdanıdır” ifadesini kullandı.

SOĞUKKANLILIKLA SANDIĞA GİTMELİYİZ

Türkiye’nin içinden geçtiği şartlar altında hayatın güvenle sürdürülebilmesinin mümkün olmadığına dikkat çeken HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, “ Bu şiddetin kaynağının kurutulması gerekir. Bunu da şiddetin asıl kaynağı olan bir hükümetin yapması mümkün değildir” şeklinde konuştu.

Her şeye, her şarta rağmen soğukkanlılıkla sandığa gitme çağrısı yapan HDP’li vekil Kürkçü AKP’nin HDP mecliste oldukça tek başına iktidar olamayacağını bildiğine işaret etti ve şöyle devam etti:  “Biz diktatörlük istemiyoruz, hilafet istemiyoruz, hırsızlar tarafından yönetilmek istemiyoruz. Korkmadan yaşamak, fikirlerimizi özgürce ifade etmek, onurlu bir yaşam sürdürebilmek, geçinilebilir bir ücretle çalışmak, insan onuruna yakışır konutlarda yaşamak, çocuklarımız için parasız eğitim istiyoruz. Tüm halklarımız için özgürlük istiyoruz.”

HDP İzmir Milletvekili Kürkçü sözlerini “Tayyip Erdoğan’ın açmış olduğu bu savaş ve çatışma döneminde hayatını kaybeden kardeşlerimizi, ister gerilla, ister asker, ister polis, ister sivil halktan olsun, rahmetle anıyoruz. Geriye kalanlara başsağlığı ve sabırlar diliyoruz” diyerek bitirdi.