“Grevci Kimberley Clark işçilerinin başarısı bizim başarımız olacak”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, 20 gündür grevde olan Kimberly Clark işçilerini ziyaret etti.

grevTİS görüşmelerinde işverenle maaş farkları ve kıdem tazminatlarının ödenmesi maddelerinde yaşanan anlaşmazlık sonucu 20 gündür grevde olan 269 işçiyi ziyaret eden Kürkçü’ye DİSK/Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, Tümka-İş Genel Başkanı Ergun Tavşanoğlu ve EMEP İstanbul İl Örgütü yöneticileri de eşlik etti.

Ziyarette konuşan Kürkçü, grev hakkını kullanan işçilere “Bir kere her şeyden önce bu hakkı cesaretle ve güvenle kullanabildiğiniz için, burada bu hak etrafında toplanabildiğiniz için, bu cesaretiniz için hepinizi kutluyorum” dedi. Kürkçü, işçilerin, eşit işe eşit ücret mücadelesi ve gelir dağılımındaki adaletsizliğe karşı direnişinin de meşru bir hak olduğunu belirtti.

Kimberly Clark grevinin Şişecam grevinin AKP hükümeti tarafından ertelendiği günlerde başlamasının değerli olduğunu belirten Kürkçü, “İşçilerimiz temel haklarından asla vazgeçmeyeceklerini göstergesi olarak bu grevi önemsiyoruz. Kimberly Clark işçilerinin sadece kendileri için değil bütün kardeşleri için civardaki fabrikalar, farklı iş kolları, Türkiye’nin başka yerlerinde emekçileri için bu grevi yaptıklarını biliyoruz, görüyoruz. O yüzden de kendilerini bu sınıf dayanışması için ayrıca kutluyorum. Sizin başarınız bizim de başarımız olacaktır” diye konuştu.

Kimberly Clark grevinin başarıya ulaşmasını temenni eden Kürkçü, grevin kazanılmasının yeterli olmayacağına dikkat çekti. Kürkçü şöyle konuştu: “Zenginler ile yoksullar arasındaki uçurum azalmadıkça, patronlar ile işçiler arasındaki uçurum kapanmadıkça, Türkiye’nin yoksul semtleri ile zengin semtleri arasında farklar kapanmadıkça, İstanbul ile Anadolu arasındaki farklar kapanmadıkça aslında mücadelemiz amaçlarına ulaşmış olmayacak. O yüzden diyorum ki bu mücadeleyi başarıyla bitirelim. Bu başarıyı diğer başarıların anahtarı haline getirelim” şeklinde konuştu.

Kürkçü’nün ardından söz alan Tümka-İş Genel Başkanı Ergun Tavşanoğlu, yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Kürkçü’ye teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından Kürkçü, grev çadırında işçiler ile sohbet etti.(etha)