Son sözümüz devrim ve sosyalizm

HDK Kongresinde konuşan Kürkçü, “Bir kere daha bir sınavdan geçiyoruz. Tayyip Erdoğan’ın bileğini bükmektir bu sınav. O bizim bileğimizi bükemeyecek, biz onun bileğini bükeceğiz. Zafer ezilen halkların olacak.” dedi.

Ertuğrul Kürkçü, HDK’nin Genel Kurulu’nda konuştu. Kürkçü, kongreyi Arapça, Türkçe ve Kürtçe selamladı. Açlık grevlerinin imha siyasetine karşı içeriden verilen bir cevap olduğunu söyleyen Kürkçü, “Teslim alma siyasetine karşı hem akıl hem cesaret dolu bir cevaptır” dedi. Bu siyasete karşı diz çökertmek üzere olduğunu kaydeden Kürkçü, “Bu mücadeleyi sürdürenler sayılardan ibaret değil. Nice işkencelerden geçtiler, bir direniş anıtı gibiler. Selam olsun, selam olsun selam olsun onlara” diye konuştu.

Mücadelenin her cephede, Kürdistan’da, Türkiye’de, bölgede sürdüğünü söyleyen Kürkçü, her yerde adı HDK olmayan hareketlerin olduğunu kaydetti. Kürkçü, şunları söyledi: “Türkiye dizlerinin üzerine çökerek yaşayan insanların ülkesi değil. Kürt halkının direnişinden herkes esinleniyor. Kürt halkının direnişi kadınlar öğrenciler Aleviler için bir esin kaynağıdır. HDK’yi bunun için kurduk bu kongre sonunda Adalet ve Kalkınma Partisi’nin diktatörlüğüne son verecek en önemli güç haline gelecek. İlk sınavı yerel seçimlerde, sonra cumhurbaşkanlığı seçimlerinde verecek. Türkiye’nin tamamını eline geçirme siyasetine açık net cevap vereceğiz, yeneceğiz. Sanıyorlar ki, herkes NATO’cu generaller gibi kolayca esir alınabilir. Asla, asla emekçileri teslim alamazsınız. Generallerin sırtına yaslanan yenilir; emekçilere, Kürt halkına sırtını yaslayan asla yenilmez.”

Halkların Demokratik Partisi için “2014 yerel seçimlerindeki partimizdir. Ayrı gayrı yok, kendi bayrağını saklamayacaksınız ama bu bayrağı en üstte tutacaksınız” diye konuştu.

BURADA YEŞERECEĞİZ

Kürkçü, şöyle konuştu: “Bizim gibiler Latin Amerika’da bütün kaleleri düşürdüler, Avrupa’da sağın egemenliği adı adım çöküyor, Batı Kürdistan’da Kürtler demokratlar komünistler üçüncü cepheyi açtılar. Durup oturacak yerde ve zamanda değiliz. HDK mutlaka ve mutlaka başarılı olacak” dedi. Kürkçü, HDK’nin herkesin ortak mücadele alanı olduğunu ifade etti, “Burası bizim ortak habitatımız, yeşereceğimiz yer burası. Kimseye şimdiye kadar görmediği bir deneyim yaşatacağız. Solun iç tartışmalarının yaşanacağı bir yer değil halkın mücadelesinin örgütleneceği bir yer. Bir kere daha bir sınavdan geçiyoruz. Tayyip Erdoğan’ın bileğini bükmektir bu sınav. O bizim bileğimizi bükemeyecek, biz onun bileğini bükeceğiz. Zafer ezilen halkların olacak. Eninde sonun kapitalizmin olmadığı bir dünyaya hep beraber erişeceğiz. Dünyanın tamamında kazanmak zorundayız.”

Kürkçü, HDK Divan kurulu üyesi Sırrı Süreyya Önder’in Diyarbakır’da açlık grevinde olduğu için burada olmadığını söyledi.

Kürkçü, “Son sözümüz devrim ve sosyalizm” dedi, Kürtçe, Türkçe ve Arapça olarak “Yaşasın devrim ve sosyalizm” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Etha