Taşeronlaşmaya Karşı Parkomat İşçilerinin Yanındayız!

Kürkçü, Mersin Atatürk Parkı’nda 6 gündür direnen Parkomat işçilerini ziyaret etti. Parkomat işçileri ile görüşen Kürkçü, taşeronlaştırmaya karşı her zaman işçilerin yanında olacaklarını ve tüm kurumlar ile birlikte, işçilerin direnişlerine destek vereceklerini belirtti.

parkomat 1Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın Mersin’i derebeylik sistemi ile yönetmeye çalıştığını belirten Kürkçü, “Mersin halklarının direnişi Belediye Başkanı’na Mersin’in bir derebeylik olmadığını fark ettirecektir” dedi. Kürkçü, parkomat işçilerinin sorunlarını ve Büyükşehir Belediyesi tarafından kendilerine karşı gösterilen saldırgan tutumu meclise taşıyacaklarını söyleyerek, işçi kıyımlarının takipçisi olacaklarını vurguladı.

 

parkomat 2Ardından işçiler adına söz alan Akif Şenyiğit, işlerini geri istediklerini belirterek, parkomat uygulamasını savunmadıklarını ifade etti. Taşeronlaştırma uygulamasından dolayı olumsuz olarak etkilendiklerini belirten Şenyiğit, bu uygulama sonucunda ortaya çıkan olumsuzluğun telafi edilmesini istediklerini kaydetti. Şenyiğit, direnişlerinin tüm taşeron işçi ve taşeron mağdurları için süreceğini söyleyerek, sonuna kadar direneceklerinin altını çizdi.