Tek silahımız sandık

Kürkçü 1 Kasım Seçimlerine sayılı günler kala sandığa gitmenin önemine dikkat çekti ve “90 yaşında da olsa herkesi sandığa götürmeliyiz. Çünkü tek silahımız sandıktır” dedi.

12036548_892015050847420_1830698105411930227_nHDP Seferihisar İlçe Örgütü’nün düzenlediği halk toplantısında yaptığı konuşmada “Erdoğan sandığa gidilmesin diye uğraşıyor. Nereye oy verirseniz verin, herkes sandığa gitmeli” diyen HDP milletvekili Ertuğrul Kürkçü, 1 Kasım seçimlerinin öneminin altını çizdi ve “Sandığın siyasette tek kuvvetli yol olduğunu da göstermeliyiz” vurgusunu yaptı.

Seferihisar Belediyesi Gençlik Merkezi’ndeki toplantının açılışı HDP Seferihisar İlçe Eş Başkanı Gülay Bilici tarafından yapıldı. HDP İl Eş Başkanı Cavit Uğur ve ilçe eş başkanı Ali Öztürk’ün de katıldığı toplantının ilk konuşmasını Uğur yaptı. 1 Kasım seçimlerinde kilit partinin HDP olduğunu vurgulayan İl Eş Başkanı Cavit Uğur, kamuoyu araştırmalarında baraj sorunu görülmemesine karşın herkesi dikkatli olmaya çağırdı. Uğur “7 Haziran’dan bu yana tablo değişmedi. AKP’nin tek başına iktidar olacağı bir tablo yok. Ama işi şansa bırakmadan 1 Kasım günü herkesi sandığa götürmeliyiz” diyerek çağrı yaptı.

“TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ HDP’DE”

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü 1 Kasım seçimleri için sandığa gitmenin önemine dikkat çektiği konuşmasında 7 Haziran sonrası yaşanan siyasi durum ile çatışma ortamını da değerlendirdi. Türkiye’nin geleceğinin HDP’de ve HDP’nin arkasında yatan güçte olduğunun altını çizen HDP Milletvekili Kürkçü, muhalefet partileri CHP ve MHP’nin hiçbir değişim istemediğine vurgu yaptı. “MHP meclis başkanlığını AKP’ye pırlantalı tepside armağan etti. CHP-MHP ve AKP anlaşarak, halkımıza, gençliğe, kadına karşı yayınını pervasızca sürdüren TRT’ye MHP’li üyeyi soktular” diyen HDP’li vekil Kürkçü şöyle devam etti: “Bugün 7 DAİŞ’li öldürüldü. Biz bunu şöyle okuyoruz. Artık devleti DAİŞ mi, hükümet mi yönetecek diye kavgaya tutuştular, tıpkı cemaatle olduğu gibi. Biz barış derken, AKP savaş diyor, CHP de size nasıl yardımcı olabilirim diyor”
CHP’nin Kürt sorununu terör mücadelesi olarak aldığını savunan Kürkçü “Sorun terör değil, Kürt halkının çocuklarının hak ve özgürlük mücadelesi. Bunu göremeyen CHP ile AKP’nin anlaşması savaşı yok etmez, sürmesine neden olur” ifadesini kullandı.

Kürtlerin savaşa yeter dedikleri zaman imha ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Kürkçü “Barış isteyenlerin öldürüleceğini anne babalara anlatamazsınız. Kürde silahı bırak deyip de karşı tarafa demezseniz barışı getiremezsiniz” dedi.

“HDP’NİN DIŞLANDIĞI BİR ÇÖZÜM OLMAZ”

CHP’nin yeni bir söz kurmadığının, HDP’nin ise Kürt sorununun çözümü için her kesimle konuşabilen tek parti olduğunun altını çizen Kürkçü “AKP, asker ve özel tim Kürtleri öldürsün diyor, CHP hapse koysun diyor. HDP’yi denklemden dışlayarak bir çözüm bulmak mümkün değil. HDP Türkiye’ye barışı getirebilecek biricik partidir. Her kesimden insanın kurduğu HDP denklemi Türkiye’ye barışı getirecek tek denklemdir” şeklinde konuştu.
1 Kasım’da, 7 Haziran sonuçlarının üzerinde oy alınması ve AKP’nin oylarının düşmesi ile iktidarın ayakta kalamayacağına işaret eden Kürkçü “Türkiye’yi tıkayan tıkaç da böylece yerinden sökülür, halklar yiyeceği yemekten doğuracağı çocuğa kadar her şeyine karar veren birinden kurtulur” dedi.

“Kürtler haklı davaları için mücadele ettiler, ediyorlar, asker gençler de tornacı iken, ayakkabıcı iken insan öldürerek evlerine dönüyorlar. Bu savaş sadece Kürtleri değil Türkleri de travmatik hale getirdi” diyen HDP Milletvekili Kürkçü “Gezide ayaklananlar da, Kürdistan’da mücadele edenler de, kadın mücadelesi verenler de biziz. Savaş isteyenler işte bu birliktelikten korkuyor, bizim de kendilerinden korkmamızı istiyorlar. Ama biz korkmuyoruz. Korkmuyoruz ve 1 Kasım’da da bunu göstereceğiz” şeklinde konuşarak, 2 Kasım’da tüm İzmirlileri kutlama yapmak için Gündoğdu’ya çağırdı.