TSK kusursuz bir katliam gerçekleştirmiş

Genelkurmay Askeri Savcılığı’nın Roboski katliamına ilişkin verdiği karara sert tepki gösteren HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, “Bu karar TSK’da herhangi bir kusur bulmayarak aslında şunu söyledi. TSK kusursuz bir katliam gerçekleştirmiş ve bundan ötürü de Başbakan tarafından teşekkürle ödüllendirilmiştir” dedi.

robos(2)Genelkurmay Askeri Savcılığı’nın Roboski soruşturmasında takipsizlik kararı vermesini ve TSK’nın kusuru olmadığını vurgulamasına tepkiler devam ediyor. Kararı DİHA’ya değerlendiren katliam sonrası kurulan Uludere Alt Komisyonu’nun da üyesi olan HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, “Bu karar TSK’da herhangi bir kusur bulmayarak aslında şunu söyledi. TSK kusursuz bir katliam gerçekleştirmiş ve bundan ötürü de Başbakan tarafından teşekkürle ödüllendirilmiştir. Bu dosyaya milletin verdiği karar budur. Bundan sonrası halkın devlet ile hesaplaşması içinde cerayan edecek” dedi.

Kürkçü, “Kendi yurttaşını öldüren bir devletin, kendini masum ilan etmesi, asla hukukla açıklanacak bir şey değildir. Hem şahsen hem siyaseten hem hukuken davacısı olacağımız açıktır.” diye konuştu.

“KUSURSUZ BİR KATLİAM”

Kürkçü, bu kararın kabul edilemez olduğunu belirterek “Bu kararla birlikte Genelkurmay Askeri Savcılığı, 28-29 Aralık tarihinde gece yarısı Roboski’de kusursuz bir katliam gerçekleştirildiğini itiraf etmiş oldu. Bundan sonrası tamamen siyasi ve uluslararasıdır. Halkın hesap sormaması düşünülemez.” diyerek tepkisini bir kez daha dile getirdi.

“DAVACI OLACAĞIZ”

Açıklamanın zamanlamasını, çok manidar olarak gördüğünü söyleyen Kürkçü, “Silahlı Kuvvetler, hükümetin kendisine muhtaç olduğunu gördüğü an derhal kendisini masum ilan etti. Bu aynı zamanda hükümetin ortaklığını da ele veren, hükümet ile Silahlı Kuvvetler arasında kurulmuş uğursuz bir ittifakın ifadesi olan bir karardır. Bunların hepsini hem şahsen hem siyaseten hem hukuken davacısı olacağımız açıktır. Bu katliam, kimsenin yanına kâr kalmayacaktır.” dedi.