Türkiye’de gazeteciliğin bir kanalizasyon çukuru varsa bu gazete işletmektedir

Kürkçü imc tv’de, Takvim gazetesini kanalizasyon çukuruna benzetti ve Arınç’ı TRT’yi siyasi çıkarları için kullanmakla suçladı.

[youtuber youtube=’http://www.youtube.com/watch?v=MBl4DkvbcwY’]

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekili Ertuğrul Kürkçü imc tv’de konuk olduğu Mercek Altı programında, tatil fotoğraflarını yayınlayan Takvim gazetesini kanalizasyon çukuruna benzetti. Kürkçü, Takvim gazetesinin fotoğraflarını gazetecilik başarısı olarak niteleyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı da, TRT’yi siyasi amaçları doğrultusunda kullanmakla suçladı.

Mercek Altı programında 12 Eylül askeri darrbesini konuştuğumuz BDP milletvekili Ertuğrul Kürkçü geçtiğimiz günlerde tatil fotoğraflarını yayınlayan Takvim gazetesiyle ilgili şöyle konuştu, “Eğer Türkiye’de gazeteciliğin bir kanalizasyon çukuru varsa bu gazete işletmektedir. Türkiye medyasının bütün atıkları burada toplanmaktadır. Bu çukuru bir gazete, burda gerçekleştirilen işi de bir gazetecilik başarısı olarak niteleyen Bülent Arınç’ı Burada herkesin huzurunda kendi görevini kötüye kullanmak suistimal etmek ve kişi haklarına saldırmakla suçluyorum. Bülent Arınç TRT’den sorumludur. TRT’den sorumlu olan bir Devlet Bakanı, aslında bu çukurdan çıkmış bir gazeteci, Emin Pazarcı’nın yönettiği bir programa bütünüyle anlaşmalı olarak katıldı. Orada Emin Pazarcı’nın servis ettiği topa bir vole çaktığını sanarak benim hakkımda ve benim davranışım hakkında ulu orta konuşma hakkını buldu.

Bülent Arınç’ın TRT Kanunu’nu çiğnediğinin altını çizen Kürkçü, “Bülent Arınç, TRT’yi kendi hükümetinin kendi partisinin menfaatlerine alet etti. Bu yayınla TRT taraf tuttu. Bir siyasi partinin AKP’nin leyhine bir siyasi partinin, BDP’nin aleyhine, tek yanlı saatlerce yayın yaptı” dedi.

IMC TV