Türkiye’de her gün siyasi soykırım yapılıyor

HDP İzmir il örgütü, son dönemdeki gözaltı ve tutuklama furyasına tepki gösterdi. Ertuğrul Kürkçü, yaşananları ‘siyasi soykırım’ olarak niteledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir il örgütü son zamanlarda parti yöneticilerine, üyelerine ve seçmenlerine yönelik yapılan operasyonlara ilişkin basın toplantısı düzenledi. İl binasında gerçekleştirilen toplantıya HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü katıldı.

Basın toplantısında konuşan HDP İzmir İl Eş Başkanı Semra Uzunok, yapılan operasyonlar ile tutuklananların sayısının giderek arttığına dikkat çekerek, tüm baskılara rağmen mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

Daha sonra söz alan HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü Türkiye’de her gün cereyan eden operasyonlarla “Büyük bir siyasi soykırımın yaşandığını” söyleyerek, “Gözümün önünde olan bitenler, dinlediklerim, birebir tanıklıklarla anladığım şey hakikaten bir siyasi soykırımın Türkiye’de her gün sürdürülmekte olduğudur. Bunun Almanya’da Nazilerin Yahudilere ve muhaliflere karşı yaptığından tek farkı, şimdilik bu soykırımın muhataplarının toplama kamplarına götürülerek gaz odalarında infaz edilmiyor olmalarıdır. Gaz odalarını çıkarttığınız zaman geriye kalan Türkiye’de yapılandır. İzmir’in orta yerinde ise her gün gözümüzün uzağında ama tıkır tıkır işleyen bir soykırım mekanizmasıyla muhatap olmuş binler vardır” dedi.

Gözaltına alınan ve tutuklananların HDP’ye üye olanlar dışında oy verenler olduğunun atını çizen Kürkçü, “Devlet durup dururken çıldırmadı. Bu serin kanlı siyasi bir katliam hesabıdır. AKP ve Tayyip Erdoğan’ın yüzde 50 artı 1 almaması esasen HDP seçmeninin ve bu seçmenin içinde boy attığı Türkiye’nin Kürtlerinin nasıl davranacağıyla ilgilidir. Bu insanlar eğer muhalif konumlarını sürdürecek olurlarsa asla ve asla hiçbir parti Türkiye’de yüzde 50 artı 1 elde edemez. HDP’ye yönelen şiddetin arkasındaki bütün mantık Türkiye’de mutlak sultanlık kurma hırsının seçmen hesaplarına dökülmüş halidir. Dolayısıyla bu seçmen tabanına, halka, halkın oy verme davranışlarına yönelik şiddetle düzenlenmiş bir hesaptır” diye konuştu.

‘HDP KENDİ ÇİZDİĞİ YOLDAN BAŞKA BİR YOLA TENEZZÜL ETMEYECEK’

“HDP olarak İzmir’de ya da Türkiye’nin başka yerinde seçimlerde ortaya koyduğumuz pozisyonun bir milim gerisinde değiliz” diyen Kürkçü sözlerine şöyle devam etti: “Politik programımıza, politik iddialarımıza, seçim beyannamelerimize, ittifaklarımıza ve mücadelemize sadığız. Haklarımıza hizmete aynı derecede kararlıyız. Parlamentoda tek bir vekilimiz kalana kadar ne olursa olsun halkın bize verdiği vekaleti sürdüreceğiz. Ama asıl hayat, asıl mücadele parlamento dışında siyasi soykırımın muhatabı olanlarla bu soykırımcılar arasında cereyan eden mücadeledir. Bu mücadeleyi cesaretle kazanacağız. Asla ve asla Erdoğan’ın ve sarayın bizi davet ettiği düelloyu kabul etmeyeceğiz. Biz düello için değil halk hareketi için siyaset yapıyoruz. Bu düelloyu kendi saflarında yapabilir. Bunun için yeterince kışkırtma vardır. Ama HDP kendi çizdiği yoldan başka bir yola tenezzül etmeyecektir.”

Geniş demokratik ortaklıklar ile faşizme karşı mücadele edilmesi gerektiğini belirten Kürkçü, “Faşizmle şimdi başa çıkmazsak yerine yerleşmiş bir faşist diktatörlüğü oradan alaşağı etmenin zor olduğunu deneyimler ile biliyoruz. Faşizm iktidara yerleşmeden alaşağı edilmelidir” dedi. Son olarak 11 Şubat tarihinde gerçekleştirecekleri olağan kongreyle ilgili de konuşan Kürkçü, “Kongreyi izleyenler hem HDP’nin yeni dönem siyasetine yüksek bir giriş yaptığını izleyecek, hem de Türkiye’nin toplumsal ve demokratik muhalefetinin hakiki bir muhalefet merkezinin bu siyasi baskı ortamında inşa edilmiş olduğunu görecek” dedi. (İzmir/EVRENSEL)