Zalimlere asla teslim olmayacağız

HDK Eş Sözcüsü Ertuğrul Kürkçü Cizre’de konuştu. Türkiye devrimcilerinin Cizre halkının yanında olduğu mesajıyla konuşmasına başlayan Kürkçü, “Bir cinayete bir daha asla ama asla izin vermeyeceğiz” dedi.

10405653_769287086453551_6272461721562658924_nYaşananların, Kürt halkının iradesine tahammül edemeyenlerin zulmü olduğunu söyleyen Kürkçü, “Bunlar provokasyon diye Cemaati göstermeyin. Onları yakalamıyorsanız, onlarla birliktesiniz. Öldürdükleri gençlerin faturasını Cizre halkına mal etmeye çalışıyorlar. ‘Biz Nihat’ı öldüren silahları kullanmadık’ diyorlar, bunun yalan, yalan, yalan olduğunu biliyoruz. Bunu ispat edeceğiz. Nihat polislerin yeni kullandığı bir gaz bombasına ait kapsülle öldürüldü. O silahı siz biliyorsunuz. O mermileri sokaktan topluyorsunuz” diyerek, elinde Nihat’ın ölüne neden olan kapsülün benzerini tuttu. Bu sözleri üzerine ise kitleden “Katil devlet hesap verecek” sloganları yükseldi.

10922416_769286993120227_9202695283525908453_n‘Barış temin edilecek diye, Kürt halkı bugüne kadar sürdürdüğü özgürlük mücadelesinden geri adım atmaz’

Konuşmasına devam eden Kürkçü, şunları söyledi: “Türkiye ve Kürdistan’da bu zalimlere asla ama asla teslim olmayacağız. Türkiye halkı, Kürtlerin 30 yıllık mücadelesinden büyük bir ders aldı. Bunu yeni yaşamla, tüm Türkiye’ye yayacağız. Erdoğan, imparatorluğunun yıkılmasından korkuyor. Onun imparatorluğunu yıkacağız. Barış temin edilecek diye, Kürt halkı bugüne kadar sürdürdüğü özgürlük mücadelesinden geri adım atmaz. Biz hiçbir diktatörlüğü kabul etmiyoruz. O nedenle ya Sayın Öcalan’ın açtığı yoldan sonuna kadar gidilecek yada hükümet istemiyorsa çıkıp açıkça bunu söyleyecek. O zaman öncekilerin başına ne geldiyse, bu hükümetin de başına o gelecek.”

“Nihat son kayıp olmayacaksa, hükümet her şeyini kaybedecektir” diyen Kürkçü, bunların hesaplarının da sorulacağını söyledi.

Hesap divanının mutlaka kurulacağını ve katillerin hesap vereceğini ifade eden Kürkçü, “Kobanê’de olduğu gibi bütün insanlığın onurunu IŞİD çetecilerine karşı savunmuş bir halk var. Bu halk, çeteciler karşısında kendi onurunu sahiplenirken, siz onlara silah ve cephaneyle geliyorsunuz. Biz bunları asla unutmayacağız” dedi.