Zorbalık ve zulüm merkezini güçten düşürmeliyiz

1 Kasım seçimleri öncesinde ziyaretlerine Kürkçü, Bademler Köyü’nü ziyaretinde “ Siyaseti, çatışmasızlığı, barışı merkeze koymamız, zorbalık ve zulüm merkezini güçten düşürmemiz lazım. Bu nedenle barışa oy verin, kendinize oy verin” dedi.

kurkcu-zorbalik-ve-zulum-merkezini-gucten-dusurmeliyiz90 yılda birikmiş sorunların 2 Kasım’da hemen 2 günde değişmeyeceğine vurgu yapan Kürkçü “Köyler kent, kentler köy olmayacak. Gökkuşağının altından geçenlerin her dilediği olmayacak, işçiler zengin olmayacak ama geleceği birlikte kurmak için, birlikte mücadele için bir adım atılacak” ifadesini kullandı.

Bademler Köyü muhtarının daveti üzerine gittiği köyde ilgiyle karşılanan HDP Milletvekili Kürkçü seçim için son günlerin iyi düşünerek değerlendirilmesini istedi ve mutlaka sandığa gidilmesi yönünde çağrı yaptı.

“SAVAŞI DURDURACAK HÜKÜMETTİR”

10 Ekim’deki Ankara Katliamı için “Oylarınızı artırdınız” diyen Başbakan Davutoğlu’nun bu sözlerini vicdansızlık olarak niteleyen HDP’li vekil Kürkçü; “Ankara katliamından sonra hem yasımız nedeniyle hem de güvenlik nedeniyle miting yapmaktan vazgeçtik. Küçük  halk toplantılarıyla kapı kapı dolaşarak halkımıza ulaştık” dedi ve şöyle devam etti: “Bazıları HDP neden savaşı önlemiyor diye soruyor. Savaş devlet ile gerilla arasındadır ve durduracak olan da hükümettir. Bizim amacımız bu savaşın sona ermesi için, çatışmasızlık ortamı için çaba sarf etmektir”

Başkaldıran insanın başkaldırma sebebini ortadan kaldırmadan sorunu çözmeye çalışmanın, o insanları öldürmek anlamına geldiğinin altını çizen Kürkçü devletin de bunu yaptığını savundu. Kürkçü “AKP  Kürt halkına ‘oğlunuz ya da kızınız asker tarafından öldürülebilir, bu mesele böyle çözülür’ diyor. Analar-babalar bunu kabul edemez. Bu sorunun tek çözüm yolu siyasettir, askeri yöntemler asla çözüm değildir” vurgusunu yaptı.

7 Haziran seçimleri öncesi hâkim olan coşkulu havanın 1 Kasım seçimleri öncesinde olmadığını herkesin yüzünde 2 Kasım sabahı nasıl kalkacağız endişesi olduğunu söyleyen Kürkçü “Endişe duymayın, 2 Kasım’da Tayyip Erdoğan’ın partisi yüzde 40’ın altına inecek. HDP ve CHP 1-2 puan üste çıkacak. Sonuçta çatışmasızlık ve barış konusunda fark yaratan partilere halkımız daha çok itimat etmiş olacak “ dedi.

EMEKÇİLERLE BULUŞMA

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, milletvekili adayları Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Derya Öz  ile HDP İl Eş Başkanı Cavit Uğur aynı gün, kamu emekçileri ile de bir araya geldi.

İzmir’deki belediye işçileri ve kamu emekçilerinin çağrısıyla Fuar Gençlik Merkezi’ndeki buluşmada konuşan HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü işçiler adına konuşan Çağdaş Yazıcı’nın “Biz işçiler olarak savaşa geçit vermeyeceğiz ve geleceğimizi de HDP’de görüyoruz. 7 Haziran’da attığımız tokadı 1 Kasım’da da atacağız” demesinin çok anlamlı olduğunu belirtti. Kürkçü, AKP’nin 1 Kasım’da sandıklara gidilmemesi için elinden geleni esirgemediğine vurgu yaptı ve ne olursa olsun mutlaka sandığa gidilmesini istedi. “Biz size güveniyoruz, siz oyunuza sahip çıkmazsanız bizim kıymetimiz kalmaz. Esas olan sizsiniz” diyen Kürkçü’nün ardından HDP Milletvekili Adayı Gülistan Kılıç Koçyiğit söz aldı.  7 Haziran seçim sonuçlarını hazmedemeyenlerin başlattığı savaşa değinen Koçyiğit “En büyük argümanları ‘anneler gözyaşı dökmeyecek, herkes ovaya inip siyaset yapacak’tı. Böyle diyerek 13 yıldır oy aldılar, umudumuzu sömürdüler. Ama bugün teşhir oldular. Bu sefer sözde barış söylemleri toplumdan karşılık bulmadı” dedi.

HDP İzmir Milletvekili adayı Derya Öz ise emekçilere hitaben yaptığı konuşmada AKP gericiliğine halkların 7 Haziran’da verdiği yanıtı, 1 Kasım’da tekrarlayacağının altını çizdi ve “O sarayda rahatlıkla oturamayacaklar. Emeğin, kadının, ekonominin özgürleşmesi için inadına HDP, inadına Barış” diyerek sözlerini tamamladı. (www.egeninhabercisi.com)