Zulmünüz Artsın

Kürkçü, HDP’ye yönelik AK Parti ve MHP’den yönelen ağır eleştirilere tepki gösterdi. Kürkçü, HDP’ye oy kaybettirmeye dayalı hükümet operasyonlarının nereye varacağının gözler önüne serildiğini ileri sürerek, “Zulmunüz artsın. Eninde sonunda halka tercihi sorulduğunda halk tercihini bir kere daha yapacak ve Erdoğan da hükümran olamayacak” dedi. 

92 Cizre Newrozu

HDP İzmir Milletvekili Kürkçü, AK Partili Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın PKK’nın baraj ve elektrik hatlarına saldırmasını ima ederek, “İster erken seçim olsun isterse olmasın, HDP’ye verilen emanet oyların önemli bir kesiminin ortadan kalkacağına inanıyorum. Hele hele üç gün elektriksiz kalındığında bunu doğru değerlendireceğine inanıyorum” sözlerine tepki gösterdi. Kürkçü, bu sözlerin HDP’ye oy kaybettirmeye dayalı hükümet operasyonlarının nereye varacağını gözler önüne serdiğini ileri sürerek, şöyle konuştu:

“HDP’nin görünüşünde halklarımızın nezdinde esaslı bir değişiklik yok. Bu gün sokakta en az 10 yurttaşla konuştum. 7 Haziran’da HDP’ye oy vermeyenler de ilk seçimde HDP’ye oy vermekte kararlı olduklarını söylediler. Erdoğan ve bakanları boşuna uğraşıyor. Taner Yıldız’ın sözleri HDP’ye oy kaybettirmeye dayalı hükümet operasyonlarının nereye varacağına dair çok önemli bir işaret. Savaş, HDP’yi saf dışı etmek, halkın gözündeki güvenilirliği ve saygınlığını yitirmek için çıkartıldı. Demek ki, elektrik kesintilerini de devreye sokacaklar. Eskiden nükleer santral propagandası yapmak gerektiğinde elektrikleri keserlerdi. Anlıyoruz ki, şimdi de savaş taktiği olarak bölgede elektrik kesintilerine gidecekler. Sanıyorlar ki böyle olunca halk HDP’yi değil AKP’yi tercih edecek. Ama halkımız elektrikleri Yıldız’ın kestiğini artık biliyor. AKP ne yapsa kar etmez. Erdoğan’ın neleri göze aldığını görüyoruz. Savaş, sabotaj, halkın huzurunu bozacak her türlü işlemin, medyadaki görünürlüğümüzün en aza indirilmesinin doğrudan hükümet kontrolünde gerçekleştirildiğini, bundan daha iyi itiraf etmiş olamazlardı. Halkımız boşuna demezmiş ‘zulmünüz artsın’ diye. Evet, zulmünüz artsın. Eninde sonunda halka tercihi sorulduğunda halk tercihini bir kere daha yapacak ve Erdoğan da hükümran olamayacak. Halklarımız ve bizler sıkıntı çekeceğiz ama bu gayri meşru rejimden kurtulmanın yolunu bulacağız.”

“BAHÇELİ’NİN KAFASI, 1980’LERDE KALMIŞ İÇ SAVAŞ KAFASI “

HDP İzmir Milletvekili Kürkçü, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “İzmir’de yazlıklarında yatıp AKP olmasın diye oyunu MHP’ye vermeyen ama HDP’yi meclise taşıyan zavallılar. Yalılarda viski yudumlayıp HDP’ye oy veren şerefsizler. HDP ile koalisyon kurun” sözlerine de tepki göstererek, şöyle konuştu:

“Bahçeli her gün kendisini gülünçleştiren sözler yumurtlamaya devam ediyor. Ağzından yağan bu hakaret yağmurunun içinden başını kaldırıp etrafına bakabilse, bizzat kendi seçmenlerinin kendisine nasıl baktığını görebilse, Bahçeli’nin kendisi hakkındaki düşüncesi değişebilirdi. Bunlar ancak akli melekelerini yitirmiş, zıvanadan çıkmış birinin edeceği laflar. 6 milyon seçmenin şerefini sorgulamak yerine meclis başkanlığı seçiminde söyledikleriyle yaptığı arasındaki farka bakması yeter. HDP’ye, ona inananlar oy verdiler, seçmenlerimize söylediği sözleri Bahçeli’ye iade ediyoruz, üstelik TBMM başkanlığı seçimindeki tutumuyla bunu herkesten çok kendisi hak ediyor.  Bahçeli kafası 80’lere takılmış kalmış iç savaş kafasıdır. Bu kafanın Türkiye’de talibi yok. Bahçeli, kaderini Erdoğan’a bağlamış onunla birlikte siyasetten silinecekler listesinin başına kendi adını yazdırdı. Ona yanıt vermek bile bir tenezzül meselesi.”

Elif DEMİRCİ / İZMİR, (DHA)